To Superbus το αγόρασε ο Σεΐχης των Αραβικών Εμιράτων [w/video]

Σχετικά άρθρα

Το Superbus το θυμάσαι; Το “λεωφορείο” είναι δημιουργία του ολλανδικού πανεπιστημίου Delft University of Technology, και έχει μήκος 15 μέτρα, πλάτος 2.55 μέτρα και ύψος 1.65 μέτρα. Με αεροδυναμικό σώμα, το Superbus διαθέτει 16 gullwing πόρτες και μπορεί να μεταφέρει 23 επιβάτες μαζί με τον οδηγό.

Το βάρος του ανέρχεται στα 9.500 κιλά όταν είναι πλήρως φορτωμένο και διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 600 kW (816 ίππων) ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Το πρωτότυπο έχει τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα (μπορεί να πιάσει και τα 300 χλμ/ώρα) με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 210 χλμ.

Και ενώ ξέραμε ότι το Superbus θα κυκλοφορεί στους δρόμους του Dubai από το 2015 με τιμή κοντά στα 13 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι ο Σεΐχης των Αραβικών Εμιράτων το χρησιμοποιεί ήδη για τις μετακινήσεις του από το Abu Dhabi στο Dubai. Τελικά με τα πετροδόλαρα μπορείς να αγοράσεις τα πάντα.

[Πηγή: Daily Mail]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...