Καθώς το δολάριο βοηθάει τις 3 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Αμερικής να έχουν πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αυξάνονται σταθερά αν κ με αρκετά οδυνηρά αργό ρυθμό μετά από την περίοδο κρίσης που πέρασε η αγορά της Αμερικής τα προηγούμενα χρόνια.

Η «αργή και σταθερή» αυτή τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί και στο μέλλον, αλλά αναφορές των Detroit News λένε ότι τόσο η Ford και η General Motors θα συνεχίσουν να έχουν αύξηση πωλήσεων και το 2012. Ο οικονομολόγος της Ford, Jenny Lin, πιστεύει ότι οι πωλήσεις θα πρέπει να περάσουν πέρα από τις προβλεπόμενες 12.500.000 με 13.500.000 μονάδες που ήταν για το 2011. Ο Lin πρόσθεσε ότι η έλλειψη πωλήσεων νέων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει σε μια γήρανση του στόλου των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, ο μέσος όρος των οχημάτων στην Αμερική είναι 10,6 ετών, ο υψηλότερος όλων των εποχών.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της GM Mustafa Mohatarem φαίνεται να συμφωνεί, προσθέτοντας ότι η ζήτηση είναι υψηλή και οι πωλήσεις θα ήταν υψηλότερες εάν η Honda και η Toyota θα μπορούσαν να έχουν αυξημένη παραγωγή. Ο Mohatarem λέει ότι οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να αγωνίζονται να γεμίσουν τις αντιπροσωπίες τους με οχήματα, εξαιτίας του απόηχου του σεισμού του Μαρτίου και το μετέπειτα τσουνάμι. Κατά συνέπεια, πιστεύει ότι ορισμένοι αγοραστές περιμένουν, έως ότου μπορούν να πάρουν το Toyota ή Honda της επιλογής τους.

Όσο για το ποιο αναμένεται να είναι το νέο ετήσιο ποσοστό των πωλήσεων, ο Mohatarem βλέπει οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ θα φτάσουν τις 16 εκατομμύρια μονάδες το 2014 ή το 2015.

[Πηγή: Detroit News]