Όλοι ξέρουμε, ή τουλάχιστον κάποιοι τον έμαθαν τον τελευταίο μήνα, τον Steve Jobs. O χαρισματικός ιδρυτής της Apple και της Pixar, ήταν ένας άνθρωπος που άλλαξε όχι μόνο τους υπολογιστές και τον τρόπο που διατίθενται στο εμπόριο, αλλά και ανακάλυψε μια σειρά νέων προϊόντων, όπως το iPod, το iPhone και το iPad, που έκανε τους αγοραστές να στέκονται σε μεγάλες ουρές έξω από καταστήματα της Apple και ο ανταγωνισμός να προσπαθεί να τα αντιγράψει.

Δυστυχώς, όπως ξέρουμε πέθανε στις 5 Οκτωβρίου σε ηλικία των 56. Μετά το θάνατό του, μια από τις φήμες που κυκλοφορούν στο internet ήταν εκείνη της πινακίδας του αυτοκινήτου του – ή μάλλον την απουσία της.
Μερικοί λένε ότι δεν ενδιαφερόταν για την καταβολή των προστίμων, μιας και μπορούσε να τα αντέξει οικονομικά, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι είχε αποκτήσει με κάποιο τρόπο ειδική άδεια οδήγησης χωρίς τον αυτοκίνητο του να έχει πινακίδες.

Jon Callas, που είχε εργαστεί σε διάφορες θέσεις της ασφάλειας στην Apple, απέρριψε όλες αυτές τις φήμες και αποκάλυψε την αλήθεια.

Παρά τις έξυπνες εφευρέσεις του, στην προσωπική του ζωή, είχε ορισμένα κολλήματα, όπως το περίφημο μαύρο ζιβάγκο, το τζιν και τα αθλητικά παπούτσια. Το ίδιο εφαρμόζεται στο αυτοκίνητο του: μια ασημένια Mercedes-Benz SL 55 AMG χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο Callas, δήλωσε ότι είτε ο ίδιος ή κάποιος κοντά του, ανακάλυψε ένα παραθυράκι στο νόμο Καλιφόρνια που έλεγε ότι ο καθένας μπορεί να έχει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο για μία περίοδο έξι μηνών χωρίς να βάλει τον αριθμό κυκλοφορίας.

Προφανώς, ο Jobs είχε κάνει συμφωνία με την εταιρεία leasing και θα άλλαζε το αυτοκίνητο κάθε έξι μήνες, δίνοντας πίσω το “παλιό” και παίρνοντας πάλι ένα ολόιδιο.

Κανείς δεν ήξερε την αλήθεια ή μπορούσε να παρατηρήσει τη διαφορά. Προφανώς, ήταν μια πολύ καλή συμφωνία για την εταιρεία μίσθωσης, καθώς κάθε έξι μήνες, θα μπορούσε να διατίθεται προς πώληση μια ελάχιστα χρησιμοποιημένη ασημί SL 55 AMG με προηγούμενο ιδιοκτήτη τον ίδιο τον Steve Jobs.

Έτσι, βγάζουμε το καπέλο ξανά στον Steve Jobs ο οποίος ανακάλυψε μια άλλη έξυπνη λύση, ακόμη και αν δεν πήρε ποτέ κανενός είδους δημοσιότητα. R.I.P.

[Πηγή: iTWire]