Πως ο Alex Zanardi κέρδισε τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης με το αμαξίδιο του

Σχετικά άρθρα

O Alex Zanardi ήταν ένας από τους ταχύτερους οδηγούς σε τέσσερις τροχούς, έχοντας κερδίσει 2 πρωταθλήματα CART αλλά και με 43 συμμετοχές στον πρωτάθλημα της Formula 1. Αυτό μέχρι που ένα καταστροφικό ατύχημα το 2001 του στέρησε τα πόδια. Αλλά το να χάσει τα πόδια του δεν σημαίνει ότι έχει χάσει την ανταγωνιστική του οδήγηση. Μια δεκαετία αργότερα, o Zanardi είναι σήμερα ένας από τους ταχύτερους οδηγούς σε τρεις τροχούς, κερδίζοντας το μαραθώνιο της Νέας Υόρκης στη κατηγορία handcycle.

Η έμπνευση του δύο φορές πρωταθλητή CART για να αγωνιστεί στον μαραθώνιο πηγαίνει πίσω στο 2007, όταν ένας διευθυντής στη Barilla είπε στον Zanardi ότι θα ήταν τρελός μόνο και να προσπαθήσει να το κάνει. Προφανώς  o Zanardi, ο οποίος είναι o τύπος που παρά το γεγονός ότι έχει χάσει τα πόδια του, οδηγεί ακόμα σε αγώνες αυτοκίνητων (μόνο που τα πάντα τα χειρίζεται με τα χέρια), ήξερε ότι έπρεπε οπωσδήποτε να πάρει μέρος.

Δε μπορείς έτσι απλά να πεις όχι σε αυτόν τον άνθρωπο, γιατί θα σε κάνει να φαίνεσαι ανόητος που αμφισβητείς την αποφασιστικότητα του έστω και για ένα δευτερόλεπτο. Και αυτό που έκανε το 2007, όταν στην πρώτη του προσπάθεια πάλι στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, κατέλαβε την 4η θέση με μόνο τέσσερις μήνες προπόνηση. O Zanardi είναι απλά σκληρός για να το βάλει κάτω.

Φέτος τερμάτισε τον μαραθώνιο σε χρόνο 1:13.58, κατατάσσοντας τον μόλις δύο δευτερόλεπτα μπροστά από το πολωνό δρομέα Rafal Wilk. Αυτo σημαίνει ότι είχε μέση ταχύτητα περίπου 21,25 χλμ/ώρα. Η νίκη αυτή τον φέρνει πιο κοντά στον στόχο του να αγωνιστεί στο Παρολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Θα έλεγες ότι έχει κάποια αναπηρία; Ο ίδιος θα διαφωνούσε. O χρόνος του ήταν κάτι λιγότερο από μια ώρα ταχύτερος από εκείνους των αντιπάλων του που ήταν αρτιμελείς, ακόμα και από τον χρόνο τον φετινό χρόνο του Κενιάτη δρομέα Geoffrey Mutai, o οποίος με 2:05:05 έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ.

Τον θαυμασμό μου για τη νίκη του Zanardi δε μπορεί καλύτερα να τον συνοψίσει ένα tweet από τον οδηγό αγώνων Paul Tracy, που έλαβε και αυτός συμμετοχή στον μαραθώνιο.

Alex Zanardi is the stud of all studs !!!! All I can say is wow !!!

Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο, τι λες; Thanx for the tip, Bill!

[Πηγή: Jalopnik | Photo Credit: AP]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...