Alonso: Ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα

Σχετικά άρθρα

Γνωρίζοντας ότι δεν έχει το ταχύτερο μονοθέσιο, ο Fernando Alonso είχε στόχο το βάθρο στον σημερινό αγώνα. Πράγμα που έγινε, χάρη στην εξαιρετική οδήγηση του Ισπανού. Ωστόσο, και ο δικός του αγώνας είχε κάποια προβλήματα, κυρίως στο δεύτερο pit stop, όπου οι μηχανικοί του τον καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα να μην του επιτρέψουν έστω να πιέσει τον Hamilton. Ο Ferni, όμως, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να νικήσει, διότι η 150° Italia δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική με τη μέση γόμα. Επίσης, ο “El Nano” έχει, πλέον, όλα τα τρόπαια από τις πίστες της Formula 1 των τελευταίων 10 ετών, κάτι που δείχνει το οδηγικό του μεγαλείο!

Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Τελικά, η τροπαιοθήκη μου είναι πλήρης! Έχω 73 τερματισμούς στο βάθρο και ενώ ανέβει στο βάθρων όλων των κυκλωμάτων που είναι στο πρόγραμμα της Formula 1 τα τελευταία 10 χρόνια. Του χρόνου έχουμε το Austin και την επόμενη χρονιά τη Ρωσία (μάλλον ήθελε να πει τη Νέα Υόρκη, αφού η Ρωσία θα διοργανώσει αγώνα το 2014), έτσι θα υπάρχουν πάντα νέες προκλήσεις ν’ αντιμετωπίσεις και στόχος να φτάσεις, αν και, προφανώς, ο κυριότερος είναι να κερδίσεις το πρωτάθλημα. Είναι σαφές ποιος θα είναι ο στόχος μου, αλλά και όλης της ομάδας: να κερδίσουμε τον τίτλο.

Σήμερα, παλεύαμε για τη νίκη σε όλη τη διάρκεια το αγώνα. Είχα μια καλή εκκίνηση και μπορούσα να έχω τον ίδιο ρυθμό με τον Hamilton. Το πρώτο pit stop πήγε καλά, αλλά έχασα μερικά δευτερόλεπτα στο δεύτερο, συνάντησα κίνηση στον γύρο εισόδου μου, και ένα πρόβλημα με τον εμπρός αριστερό τροχό, αλλά δε νομίζω ότι μου κόστισε τον αγώνα, επειδή είμαι πεπεισμένος ότι, τελικά, το ταχύτερο μονοθέσιο θα κέρδιζε.

Ο πρώτος μου γύρος ήταν συναρπαστικός. Στην εκκίνηση, πήγα από την εξωτερική του Webber στην πρώτη στροφή, επειδή ήξερα ότι υπήρχε περισσότερη πρόσφυση εκεί, μετά μπήκα στο slipstream του Button, ρίσκαρα αρκετά εκεί, αλλά, τελικά, κατάφερα να περάσω. Στη συνέχεια, περίμενα να δυσκολευτώ περισσότερο, αλλά σήμερα το αυτοκίνητο ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο, και είχα το μυαλό μου περισσότερο μπροστά, παρά πίσω. Ήλπιζα ότι θα μπορούσα να νικήσω, επειδή και ο Hamilton μπορεί να είχε πρόβλημα με το KERS, όπως ο Button. Αν και δεν παλέψαμε για τον τίτλο, ήταν μια καλή χρονιά. Έχουμε βελτιωθεί πολύ σαν ομάδα, και έμαθα πολλά.


[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...