Button: Τα προβλήματα με το KERS επηρέασαν τον αγώνα μου

Σχετικά άρθρα

Αγώνας με προβλήματα για τον Jenson Button. Το KERS του Βρετανού σταμάτησε να λειτουργεί περίπου στον 15ο γύρο, όμως αργότερα, με τη βοήθεια των μηχανικών του, κατάφερε να το κάνει να λειτουργεί και πάλι. Εκτός αυτού, η απόδοση του 31χρονου ήταν για ακόμα ένα Grand Prix πολύ καλή, κάτι που του επέτρεψε ν’ ανέβει για 11η φορά φέτος στο βάθρο.

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας για μένα, καθώς είχα προβλήματα με το KERS, το οποίο είναι πολύ σπάνια για μας. Μετά από περίπου 15 γύρους, σταμάτησε να λειτουργεί, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τη δύναμη που έχεις στις εξόδους των στροφών, επηρεάζει και το φρενάρισμα, επίσης. Ευτυχώς, ο μηχανικός μου, μου είπε στην ενδοεπικοινωνία ότι βρήκαν τρόπο να το κάνουν να δουλέψει ξανά, αλλά αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να πατάω πολλά κουμπιά μαζί σχεδόν σε κάθε γύρο, επειδή επέστρεφε περιοδικά. Έτσι, έφτανα σε κάθε στροφή και δεν ήξερα αν θα φρενάρει ο κινητήρας, διότι δεν είχα καμία προειδοποίηση. Έτσι, ήταν δύσκολο να βρω το σωστό σημείο για να φρενάρω.

Παρόλα αυτά, όπως είπα, είναι εξαιρετικά σπάνια για μας ν’ αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το KERS. Η Mercedes-Benz έχει κάνει πολύ καλή δουλειά φέτος, και πραγματικά θέλω να πω ότι η δική τους μονάδα είναι η καλύτερη πιο πιο αξιόπιστη στο pit lane. Πραγματικά, ένα φανταστικό σύστημα. Το πρόβλημα ήταν δύσκολο για μένα, κάτι που κάνει πιο ικανοποιητικό το γεγονός ότι τερμάτισα στο βάθρο. Τέλος, θέλω να πω μπράβο στον Lewis. Έκανε πολύ καλή δουλειά σήμερα. Είναι πολύ θετικό να κινείσαι προς τα εμπρός στο τέλος της σεζόν, διότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσεις πάνω στη νέα σεζόν.


[Πηγή: McLaren | Photo Copyright: HOCH ZWEI]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...