Εδώ και καιρό, ο Lewis Hamilton έψαχνε μία νίκη, προκειμένου να του ανέβει η ψυχολογία, η οποία από την κριτική και τα προβλήματα στην προσωπική του ζωή είχε επηρεάσει την απόδοσή του μέσα στην πίστα. Σήμερα, λοιπόν, κατάφερε να σημειώσει την 17η νίκη στην καριέρα του και 3η για φέτος, την οποία αφιέρωσε στη μητέρα του, που βρισκόταν στην πίστα, και μαζί με το τρόπαιο την νίκης, κατάφερε να ανεβάσει και την ψυχολογία του εν όψει του 2012. Ο Βρετανός δήλωσε ότι το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και ότι ο σημερινός ήταν ένας από τους καλύτερους γι’ αυτόν.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι απλά φανταστικό. Συνήθως, είμαι ο μεγαλύτερος κριτής του εαυτού μου. Είμαι πάντα σκληρός με τον εαυτό μου όταν κάνω λάθη, αλλά πραγματικά ένιωθα σα να έκανα τα μέγιστα σήμερα. Το να είμαι σε θέση να διατηρήσω αυτό το ρυθμό, υπό συνεχή πίεση, και να μην κάνω λάθη, είναι πραγματικά ικανοποιητικό γεγονός. Στο μεγαλύτερος μέρος του αγώνα, επικεντρώθηκα στη διαχείριση της διαφοράς μου από τον Fernando. Είναι τόσο δυνατός οδηγός. Στους τελευταίους γύρους, άρχισα να σκέφτομαι τη νίκη, αλλά δεν ήθελα να το κάνω και έλεγα στον εαυτό μου: “Μην το κάνεις ακόμα!”. Πράγματι, δούλεψε, καθώς σταμάτησα να σκέφτομαι τη νίκη, μέχρι που πέρασα τη γραμμή.

Το να έχω τον Jenson στο βάθρο δίπλα μου, ήταν εξαιρετικό για μένα, εξαιρετικό γι’ αυτόν, εξαιρετικό για την ομάδα, και μια μεγάλη ώθηση για να προχωρήσουμε προς το τέλος στης σεζόν. Η ομάδα είχε ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο, με τη στρατηγική, τα pit stops, τα πάντα. Ήταν πραγματικά όλα κορυφαία. Όλο το πακέτο δούλεψε σήμερα, και χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Αυτό είναι τόσο ενθαρρυντικό για την ομάδα και για μένα. Το να είσαι σε θέση να φύγεις μ’ ένα χαμόγελο είναι απλά φανταστικό. Η νίκη είναι πολύ καλή για την ψυχολογία.


[Πηγή: McLaren | Photo Copyright: HOCH ZWEI]