Citroen DS1 το 2013

Σχετικά άρθρα

Η φήμη υπάρχει εδώ και καιρό. Οι Γάλλοι εργάζονται πάνω στο DS1, στο μικρό μέλος της σειράς DS αφού θέλει να μεγαλώσει την γκάμα της. Το αυτοκίνητο θα τεθεί απέναντι από το Fiat 500 και θα βασίζεται πάνω στο νέο C1, το οποίο μαζί με τα αδερφάκια του Peugeot 107 και Toyota Aygo, θα παρουσιαστούν στην έκθεση του Παρισιού το φθινόπωρο του 2012. Το DS1 θα έχει μήκος κοντά στα 3.6 μέτρα και θα διαθέτει την χαρακτηριστική γρίλια και τις μεσαίες κολόνες των μοντέλων DS ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχουν υψηλής ποιότητας υλικά και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Μηχανικά είναι πιθανό να φορά τους τρικύλινδρους κινητήρες της BMW. Οι βενζινοκινητήρες θα αποδίδουν από 68 έως 100 άλογα ενώ ο μοναδικός πετρελαιοκινητήρας που θα υπάρχει, θα αποδίδει 70 άλογα. Φημολογείται ότι θα υπάρχει και GTi έκδοση η οποία θα αποδίδει 130 άλογα. Το πρωτότυπο DS1 ίσως παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, ενώ το μοντέλο παραγωγής θα είναι έτοιμο μέσα στο 2013.

[Πηγή: Autobild]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...