Η Citroen ετοιμάζει το DS1

Σχετικά άρθρα

Η Citroen θέλει να μεγαλώνει τη γκάμα των μοντέλων της DS σειράς και έτσι θα βγάλουν στη παραγωγή, την έκδοση του πρωτότυπου Metropolis concept, το οποίο θα ονομάζεται DS9 και θα πωλείται στην αγορά της Κίνας. Στην Ευρώπη είναι πιθανότερο να μην ξεκινήσει ποτέ εμπορική καριέρα, αφού όπως δήλωσε στο Autocar, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Citroen Thomas d’Haussy, κάθε παλαιότερη προσπάθεια του PSA Group στην κατηγορία των πολυτελών μοντέλων στην Ευρώπη, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επίσης φαίνεται ότι θέλουν να βγάλουν και ένα μικρό αυτοκίνητο, το DS1, το οποίο θα τεθεί απέναντι από το Fiat 500, αφού οι πωλήσεις του μικρού αυτοκινήτου της Fiat, πάνε υπερβολικά καλά και η ζήτηση για τέτοια αυτοκίνητα συνεχώς αυξάνεται. Το DS1 θα βασίζεται στο νέο C1, το οποίο μαζί με τα αδερφάκια του Peugeot 107 και Toyota Aygo, θα παρουσιαστούν στην έκθεση του Παρισιού το φθινόπωρο του 2012.

Στην Κίνα θα πωλούνται 6 μοντέλα της DS σειράς, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται και τα DS3, DS4 και DS5. Το 6ο μοντέλο της γκάμας θα είναι πιθανώς η υβριδική τετρακίνητη HYbrid4 έκδοση του DS4, ενώ θα βγει στη παραγωγή μια νέα έκδοση του DS3 Raging, αφού υπάρχει μεγάλη ζήτηση, παρά τα 2.300 DS3 Racing που έχουνε πουλήσει μέχρι στιγμής ενώ παλαιότερα είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ετοιμάζουν την DS4 Racing έκδοση, η οποία θα τεθεί απέναντι από τα Audi S3, VW Golf R, Leon Cupra R και Ford Focus ST.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα