Ecclestone: Δύσκολη η εδραίωση της Formula 1 στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Οι ΗΠΑ έχουν να φιλοξενήσουν Grand Prix από το 2007, ωστόσο θέλουν να μπουν δυναμικά και πάλι στο πρόγραμμα της Formula 1. Το 2012, θα φιλοξενήσουν αγώνα στο Austin, ενώ το 2013, την παρθενική του εμφάνιση στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα θα κάνει η Νέα Υόρκη, με το Grand Prix στους δρόμους του New Jersey.

Ο Bernie Ecclestone, Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, θεωρεί ότι είναι δύσκολο το άθλημα να εδραιωθεί και να μεγαλουργήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Έχουμε το πολύ δύο αγώνες στην Αμερική, και αν σκεφτεί κανείς ότι είναι τόσο μεγάλη όσο η Ευρώπη και ότι έχουμε πολλούς αγώνες στην Ευρώπη, θα είναι δύσκολο γι’ αυτούς. Αν είχαμε πολύ περισσότερους αγώνες και πολύ περισσότερη προβολή στην τηλεόραση, θα ήταν εντάξει. Είναι, επίσης, ένα κομμάτι της Αμερικής που θέλουν να δουν κέρδος πριν ξεκινήσουν να κάνουν κάτι, και δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό.

Ο 81χρονος αναφέρθηκε και στην απουσία της Τουρκίας από το ημερολόγιο του 2012, λέγοντας πως αυτό είναι κάτι που τον στεναχωρεί.

Μιλούσα με κάποιον για την Τουρκία. Είναι κρίμα, διότι είναι μία από τις χώρες που μπορούν να προχωρήσουν στον κόσμο.

Αν λυπάστε, κύριε Ecclestone, τότε γιατί διπλασιάσατε τα ετήσια τέλη;

[Πηγή: Al Jazeera English, via: Reuters | Photo Copyright: TOBIAS HASE/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr