Newey: Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο

Σχετικά άρθρα

Όσο εμείς αναρωτιόμαστε για το πόσο πιο ανταγωνιστική είναι δυνατόν να γίνει η Red Bull RB8 του 2012, ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της RBR, Adrian Newey, δηλώνει ότι υπάρχει χώρος για περισσότερη βελτίωση εν όψει της νέας σεζόν. Ο Βρετανός τονίζει ότι έγιναν κάποια λάθη το 2011, και αυτά είναι που θα προσπαθήσουν να διορθώσουν και να μην επαναλάβουν.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε τις αδυναμίες μας από αυτή τη χρονιά, και να προσπαθήσουμε να τις βελτιώσουμε. Υπήρχαν ακόμα κάποιες περιοχές που μπορούσαμε να βελτιωθούμε, αλλά, όπως πάντα, πρόκειται να είναι αγώνας εξέλιξης το χειμώνα.

Έχουμε κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς, ειδικά με τον περιορισμό στη θέσω των απολήξεων της εξάτμισης και τις χαρτογραφήσεις, κάτι που σημαίνει ότι η επιρροή των καυσαερίων είναι σχεδόν μηδενική, πια. Οπότε, ο καθένας προσπαθεί να βρει κάποια από τη χαμένη κάθετη δύναμη, και όποιος έχει τις καλύτερες λύσεις, προφανώς θα νικήσου του χρόνου.

Στις χειμερινές δοκιμές του 2011, η Red Bull έμοιαζε να έχει μεγάλη αντίπαλο τη Ferrari όλη τη σεζόν, καθώς οι δύο ομάδες ήταν αυτές που έγραφαν σχεδόν πάντα τους καλύτερους χρόνους, και έδειχναν ότι έχουν τα καλύτερα μονοθέσια. Έτσι, ο Newey λέει πως δεν περίμενε να έχουν μια τόσο εύκολη χρονιά.

Όχι, ποτέ δεν το έκανα. Στις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν, δεν μπορείς να είναι αρκετά σίγουρος, και σίγουρα φάνηκε ότι η Ferrari θα ήταν ο κύριος αντίπαλός μας, και η McLaren δυσκολευόταν με το σύστημα των εξατμίσεων της. Ωστόσο, έκαναν καλή δουλειά με μια γρήγορη αντιγραφή από εμάς μεταξύ των τελευταίων δοκιμών και του πρώτου αγώνα, έτσι δεν περίμεναν να έχουν τέτοια απόδοση στη Μελβούρνη. Πραγματικά, μετά ήταν ένα τυπικός αγώνας εξέλιξης.


[Πηγή: Autosport | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα