Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος και η Reiter Engineering παρουσιάζει την ανανεωμένη αγωνιστική Lamborghini Gallardo LP600+ GT3 για το 2012. Οι αλλαγές που έγιναν σχετικά με το μοντέλο του 2011 αρκετές αφού έχουνε αλλάξει οι κανονισμοί στο GT3 πρωτάθλημα της FIA, ενώ ο οίκος επιβεβαίωσε ότι επόμενος στόχος είναι να λάβει μέρος σε αγώνες αντοχής.

Η Lamborghini Gallardo LP600+ GT3 2012 φορά νέο κιβώτιο της Holinger το οποίο είναι ελαφρύτερο, αποτελείται από λιγότερα μέρη και κάνει τις αλλαγές γρηγορότερα. Επίσης διαθέτει νέο μπροστά splitter και πλαινά αεροδυναμικά βοηθήματα στον μπροστά προφυλακτήρα έτσι ώστε να παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη. Η ανάρτηση ακόμη βρίσκεται σε βάση σχεδιασμού έτσι ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη μηχανική πρόσφυση αλλά και να μειώσει την τριβή των ελαστικών. Τα φρένα είναι 6-πίστονα της AP Racing και υπάρχει ένα επανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης αυτών ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις του κατά την διάρκεια αγώνων μεγάλης διάρκειας.

Μηχανικά φορά τον V10 5.2 λίτρων κινητήρα ο οποίος αποδίδει 600 άλογα στις 8.000 σ.α.λ και ζυγίζει μόλις 1.190 κιλά. Το αυτοκίνητο έχει αρχική τιμή €288.500 (χωρίς ΦΠΑ).

[Πηγή: Reiter Engineering]