Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι ημερομηνίες παρουσίασης όλων των νέων μονοθεσίων, η McLaren θα είναι η πρώτη ομάδα που θα σηκώσει το σεντόνι από το αυτοκίνητο του 2012, την MP4-27. Θα δούμε για πρώτη φορά το βρετανικό μονοθέσιο στη 1 Φεβρουαρίου, στο McLaren Technology Center του Woking. Ο Lewis Hamilton έχει μιλήσει με πολύ καλά λόγια για την MP4-27, ενώ ήρθε η σειρά του Jonathan Neale, CEO της McLaren Racing, να τονίσει ότι παίρνουν ελεγχόμενα ρίσκα με τον σχεδιασμό και την εξέλιξη της MP4-27.

Παίρνουμε ελεγχόμενα ρίσκα. Η Formula 1 δεν είναι μια επιχείρηση που μπορείς να χαλαρώσεις ποτέ. Προς το παρόν, δεν έχουμε ιδέα του ανταγωνισμού. Θα υπάρξουν διάφορες ερμηνείες των κανονισμών της FIA, όπως είδαμε στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν.

Κοιτάξτε τι έκανε η Renault. Ακολούθησαν μια καινοτόμο προσέγγιση για το πού θα βάλουν τις εξατμίσεις, “φυσώντας” στο εμπρός μέρος του πατώματος και ήταν σε καλή θέση, διότι ήταν στο βάθρο στην αρχή της προηγούμενης χρονιάς.

Αν δεν πιέζεις ασφυκτικά, πας πίσω. Η Red Bull, η Ferrari, εμείς και η Mercedes έχουμε, σ’ αυτά τα χρόνια, καλή εξέλιξη.

Στις δοκιμές του 2011, η McLaren αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες κυρίως με την αξιοπιστία της MP4-26. Κάτι που δεν της επέτρεψε ν’ ασχοληθεί πολύ με τις επιδόσεις του μονοθεσίου της. Φέτος, ο Neale υπογραμμίζει ότι αυτό δεν πρέπει να συμβεί για δεύτερη χρονιά.

Πέρυσι, δυσκολευτήκαμε με κάποια ζητήματα αξιοπιστίας, ίσως επικεντρωθήκαμε περισσότερο σε κάποια πράγματα, κάτι που πληρώσαμε ακριβά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν εκμεταλλευθήκαμε στο μέγιστο τις πολύτιμες δοκιμές. Βέβαια, αυτό είναι στο μυαλό μας τώρα, αλλά δεν μπορείς να είσαι συντηρητικός. Αν θέλεις να κερδίσεις αγώνες, πρέπει να πιέσεις πολύ σκληρά. Δεν πρέπει να είναι απρόθυμος στα ρίσκα και να συμμετέχεις σ’ αυτά.

Ο 49χρονος Βρετανός δήλωσε, επίσης, ότι η MP4-27 έχει περάσει όλα τα crash tests, και μάλιστα, πριν φύγει το 2011.

[Πηγή: AutoSport]