Και όμως όλοι φέτος περιμένουμε η τράπουλα να ανακατευτεί! Πολλοί οδηγοί έχουν αλλάξει ομάδες, πολλές εργοστασιακές ομάδες έχουν εξελίξει αρκετά τα αυτοκίνητα τους. Όμως ο Loeb συνεχίζει να διδάσκει. Και όχι μόνο κέρδισε το Rally του Monte Carlo, λαμβάνοντας τους 25 βαθμούς τη πρώτης θέσης, αλλά κέρδισε και το τελευταίο power stage, το οποίο δίνει στο πρώτο 3 πόντους. Έτσι, αναχωρεί από το πριγκιπάτο με τη μέγιστη συγκομιδή βαθμών που θα μπορούσε κάποιος οδηγός να λάβει! Και μόνο αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία. O Loeb δήλωσε:

Είναι σημαντικό να ξεκινά η σεζόν έτσι, ειδικά μπροστά σε τόσους πολλούς φιλάθλους. Είναι το ιδανικό ξεκίνημα για να υπερασπιστώ το τίτλο μου. Έτσι και αλλιώς όμως, το Μόντε Κάρλο είναι το rally μου!

Άλλη μια επιτυχία έρχεται από το Danny Sordo που οδηγεί με τη νεοεμφανιζόμενη ομάδα της MINI, οδηγώντας το Countryman WRC. Και o Peter Solberg μπορεί να θεωρεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι κατέλαβε τη τρίτη θέση του podium. Τέταρτος ο έτερος οδηγός της Citroen, Mikko Hirvonen.

Ο Craig Breen κέρδισε το Super 2000 World Rally Championship με το Fiesta του. Στο θεσμό αγωνίζεται φέτος και ο Sebastien Ogier, πρώην οδηγός της Citroen και νυν της VW με ένα Skoda S2000 το οποίο διέλυσε το Σάββατο. Ο επόμενος αγώνας είναι 9-12 Φεβρουαρίου στη Σουηδία. Δείτε το Video για να καταλάβετε πόσο δύσκολες είναι οι καταβάσεις στο Rally του Monte Carlo, όπου τα χιόνια και οι παγωμένοι δρόμοι, καθιστούν αδύνατη την σωστή επιλογή ελαστικών.

[Πηγή: WRC]