Η Mercedes SLC πιθανώς περνά στη παραγωγή το 2013

Σχετικά άρθρα

Ακούμε εδώ και καιρό ότι η Mercedes εργάζεται πάνω στην SLC (κωδική ονομασία R190), ή στην baby SLS όπως την ξέρουμε η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Porsche 911, και τώρα, ο επικεφαλής τους τμήματος AMG, Ola Källenius, μιλώντας στο Autocar, απαντώντας στην ερώτηση αν θέλουνε να μεγαλώσουνε την γκάμα τους, δήλωσε:

Πιθανώς ναι, αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει την τελική απόφαση. Ωστόσο, δεδομένης της επιτυχίας της SLS, αυτό που είναι σαφές, είναι ότι έχουμε μπει σε μια κατηγορία με μια εκπληκτική αντίδραση από τους πελάτες μας και τους οπαδούς μας, όπου αρκετοί από αυτούς, γίνονται για πρώτη φορά πελάτες της AMG. Έτσι θα είναι σίγουρα μέρος της στρατηγικής μας να μεγαλώσουμε το εμπορικό σήμα της AMG.

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι η SLC θα παρουσιαστεί το 2013 και θα προσφέρεται τόσο σε Coupe όσο και σε cabrio έκδοση. Θα διαθέτει ένα αλουμινένιο σασί και για να κρατηθεί το βάρος χαμηλά, με τους μηχανικούς της Mercedes, να αφαιρούν τις gullwing πόρτες που φορά η μεγάλη αδερφή.

Η SLC, οι φήμες θέλουν να φορά είτε έναν νέο V8 4.0-λίτρων, είτε τον V8 twin-turbo 5.5-λίτρων απόδοσης 507 ίππων. Όποιος από τους δύο και αν τοποθετηθεί, θα είναι τοποθετημένος μπροστά και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 4 με 4.5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να κυμαίνεται μεταξύ 290 και 300 χλμ/ώρα.

[Πηγή: Autocar | Rendering Photo: Insideline]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...