Ο CEO της Fiat και της Chrysler, Sergio Marchionne, έχει αναθεωρήσει τον στόχο του 2012 κατά 500.000 μονάδες ενώ έχει υπογράψει και νέα σύμβαση με 86.000 υπαλλήλους στην Ιταλία, ωστόσο ίσως προχωρήσει και σε δραστικότερα μέτρα αφού προβλέπει ότι η οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το 2014. Στην Αμερική, τα εργοστάσια της Chrysler λειτουργούν 100% και ήδη η εταιρία εισάγει αυτοκίνητα από τον Καναδά, το Μεξικό αλλά και την Ευρώπη ώστε να ικανοποιήσει το ένα τρίτο της ζήτησης στην Αμερική.

Ο ισχυρός άντρας του Fiat Group, μιλώντας στην Corriere della Sera, δήλωσε ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αυξήσουν την παραγωγή τους τα εργοστάσια της Ιταλίας, αντισταθμίζοντας την πτώση στην εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά. Δήλωσε σίγουρος ότι θα καταφέρουν, ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ότι αν τα εργοστάσια δεν αντεπεξέλθουν θετικά στη νέα πρόκληση, τότε θα τεθούν αντιμέτωπα με ολέθριες συνέπειες, κλείνοντας τα 2 από τα 5 εργοστάσια της Fiat στην Ιταλία, αν αυτά δεν πιάσουν τους στόχους τους.

Τα εργοστάσια που πιθανότατα θα κλείσουν, είναι αυτά του Mirafiori στο Τορίνο αλλά και αυτό στη πόλη Cassino στη κεντρική Ιταλία. Το πρώτο έχει δυνατότητα να κατασκευάζει 200.000 αυτοκίνητα ετησίως. Σε αυτό κατασκευάζονται τα Fiat Punto, Alfa Romeo MiTo και Lancia Musa, ενώ εκεί θα κατασκευάζεται και το νέο μικρό SUV της Jeep, το οποίο θα πωλείται σε όλο τον κόσμο. Το δεύτερο, έχει δυνατότητα να κατασκευάζει 300.000 αυτοκίνητα ετησίως και εκεί ο όμιλος κατασκευάζει τα Fiat Bravo, Alfa Giulietta και Lancia Delta.

[Πηγή: Autonews | Photo Copyright: REUTERS/Giorgio Perottino]