Για τους λάτρεις του νέου Audi A8, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Hofele Design, έδωσε στη δημοσιότητα το kit βελτίωσης του. Οι μετατροπές καλύπτουν τόσο το αισθητικό κομμάτι (εσωτερικό και εξωτερικό) όσο και το μηχανικό.

Για το εξωτερικό, το A8 φόρεσε το “καλό” του bodykit που περιλαμβάνει εμπρός προφυλακτήρα με εισαγωγές αέρα τύπου RS5 και πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη και ανοίγματα για την τετραπλή πλέον απόληξη της εξάτμισης. Το κόστος αυτών είναι 1.585€ για τον εμπρός και 1.159€ για τον πίσω προφυλακτήρα ενώ οι απολήξεις θα σας κοστίσουν 549€. Επίσης νέες είναι οι ζάντες ελαφρού κράματος ενώ ο αγοραστής θα έχει να επιλέξει διάσταση από τις «συντηρητικές» 20άρες μέχρι και τις extreme 22άρες!

Στο εσωτερικό βρίσκουμε νέο δερμάτινο two-tone σαλόνι και άλλα μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια φτιαγμένα από δέρμα, carbon ή αλκαντάρα ανάλογα τη χρήση τους και το πόσο βαθιά είναι η τσέπη του πελάτη. Ομολογουμένως όμως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ποιοτικό και όμορφο.

Μηχανικά, ξεκινώντας από την ανάρτηση, το A8 της Hofele Design διαθέτει αερανάρτηση που μπορεί να χαμηλώσει το αυτοκίνητο έως και 4 εκατοστά (1.450€). Στον τομέα του κινητήρα, ο βελτιωτικός οίκος ασχολήθηκε με τον V8 των 4,2 λίτρων που πλέον αποδίδει 18 άλογα (390 από τα εργοστασιακά 372) και 20 Nm (465 από 445) παραπάνω αλλά και με τον 4,2 TDI όπου τα αντίστοιχα οφέλη είναι 40 άλογα και 100 Nm ροπής (σύνολο 390 άλογα και 900 Nm ροπή). Το κόστος για τα δύο kit είναι 899 για τον βενζινοκινητήρα και 1.199 για τον diesel με την δυνατότητα παροχής εγγύησης με κάποιο επιπλέον κόστος φυσικά!

[Πηγή: Hofele]