Αλλαγή σασί για τη Ferrari και επανασχεδιασμός στο πίσω μέρος της F2012;

Σχετικά άρθρα

Κάποιοι από ‘μάς νομίζουν ότι οι δηλώσεις στελεχών της Ferrari, για έλλειψη κάθετης δύναμης στην F2012, είναι υπερβολικές. Εντάξει, ίσως να είναι, ωστόσο είναι σίγουρο πως στο Maranello αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νέο τους μονοθέσιο. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο μεγάλα είναι τα προβλήματα αυτά, όμως κάνουν ό,τι είναι δυνατό, για να παρουσιαστούν όσο πιο έτοιμοι γίνεται στην έναρξη του πρωταθλήματος, σε λιγότερο από 10 ημέρες.

Τα τελευταία νέα για την ομάδα του Maranello μάς έρχονται από την Ιταλία, συγκεκριμένα από την Gazzetta dello Sport, σύμφωνα με την οποία, η ιταλική ομάδα θα προβεί σε κάποιες αλλαγές στο σασί της F2012. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσει από ξανά από τα crash tests της FIA, όπως ορίζεται ξεκάθαρα από τους κανονισμούς. Αυτό ίσως καθυστερήσει τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις που είναι αναγκαίες για την F2012, αφού η περισσότερη προσοχή δίνεται για την κατασκευή του νέου σασί.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ιταλικό Autosprint, οι τεχνικοί στο Maranello παλεύουν με τον χρόνο, προκειμένου να διορθώσουν το πρόβλημα με τα καυσαέρια. Η Ferrari είναι η μοναδική από τις κορυφαίες ομάδες που έχει δοκιμάσει 4 διαφορετικές λύσεις στις εξατμίσεις, μα δε φαίνεται να βρίσκει το αποτέλεσμα που ζητά.

Ο Luca di Montezemolo, Πρόεδρος της ομάδας, θέλησε να “ξυπνήσει” τους μηχανικούς του, από τους οποίους ζητά να βρουν και να λύσουν τα προβλήματα της F2012. Οι ίδιοι ξέρουν ότι πρέπει να το κάνουν, αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους. Επίσης, η F2012 δε φαίνεται να είναι πολύ “ευγενική” με τα ελαστικά της Pirelli, ένας τομέας που, μάλλον, κυριαρχούν οι Red Bull και McLaren, με τη Mercedes να είναι, ίσως, το χειρότερο μονοθέσιο στη διαχείριση των ελαστικών.

 

[Πηγές: Gazzetta dello Sport, Autosprint | Photo Copyright: REUTERS/Albert Gea]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...