H Opel κατασκεύασε το 11.000.000ό αυτοκίνητο στο εργοστάσιο της Ισπανίας

Σχετικά άρθρα

Η Opel κατασκεύασε το 11.000.000ό αυτοκίνητο στο εργοστάσιο Figueruelas της Ισπανίας. Το εργοστάσιο βρίσκεται στη περιοχή της Αραγονίας και το αυτοκίνητο ορόσημο, είναι ένα Meriva Cosmo 1.7 CDTI με 88 kW/110 hp και 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το επετειακό μοντέλο είναι βαμμένο σε Casablanca White και προορίζεται για την Ιταλία.

Η είδηση για το 11.000.000ό αυτοκίνητο του Ισπανικού εργοστασίου συμπίπτει με την αναβάθμιση της γκάμας του Meriva, η οποία πρόσφατα εφοδιάστηκε με νέους δυνατότερους και φιλικότερους προς το περιβάλλον κινητήρες. Διαθέτουν σύστημα Start/Stop θα και για παράδειγμα ο 1.400άρης κινητήρας των 120 ίππων με 200 Nm ροπής να έχει μέση κατανάλωση 5.7 λίτρα/100 χλμ. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο ελληνικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Ένα Meriva, το 11.000.000ό Opel που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Ισπανίας

Η Opel γιόρτασε την παραγωγή έντεκα εκατομμυρίων οχημάτων στο εργοστάσιο της Figueruelas στην περιοχή της Αραγονίας (Ισπανία). Το αυτοκίνητο ορόσημο, είναι ένα Meriva Cosmo 1.7 CDTI με 88 kW/110 hp και 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η αυτόματη έκδοση 110 hp πρόσφατα έκανε ντεμπούτο για τους αγοραστές πετρελαιοκίνητων Meriva. Το επετειακό μοντέλο είναι βαμμένο σε Casablanca White και προορίζεται για την Ιταλία, μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Opel για τον επιτυχημένο πρωταθλητή ευελιξίας.

Ηγέτης στην Ευρωπαϊκή κατηγορία το Meriva, προσφέρει απαράμιλλα επίπεδα άνεσης και ευκολία πρόσβασης χάρη στο σύστημα πίσω θυρών FlexDoors. Επίσης είναι το πρώτο και μοναδικό μοντέλο που έχει πιστοποιηθεί με σφραγίδα AGR για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του (AGR = Aktion Gesunder Rücken – Action for Healthy Back) η οποία περιλαμβάνει FlexDoors, σύστημα καθισμάτων FlexSpace, προαιρετικά εργονομικά εμπρός σπορ καθίσματα και πλήρως ενσωματωμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix (προαιρετικό) – όλα αποκλειστικότητες της Opel.

Η είδηση για το 11.000.000ό αυτοκίνητο του Ισπανικού εργοστασίου συμπίπτει με την αναβάθμιση της γκάμας του Meriva, η οποία πρόσφατα εφοδιάστηκε με βελτιστοποιημένους κινητήρες που αποδίδουν περισσότερη ισχύ με λιγότερη κατανάλωση. Η αποδοτική τεχνολογία Start/Stop θα διατίθεται τώρα σε όλες τις εκδόσεις ισχύος του βενζινοκινητήρα 1.4 L. Στην έκδοση 88 kW/120 hp η κατανάλωση μειώθηκε από 5,9 σε 5,7 lit. / 100 km. Οι μηχανικοί δημιούργησαν επίσης μία 6-τάχυτη έκδοση με ροπή 200 Nm, 14 % (25 Nm) περισσότερη από την 5-τάχυτη. Αυτό μεταφράζεται σε αυξημένα επίπεδα άνεσης με λιγότερες αλλαγές σχέσεων.

Η κινητήρια μονάδα που διατίθεται τώρα με το Meriva είναι κατά δέκα ίππους ισχυρότερη από την προηγούμενη αυτόματη έκδοση 1.7 CDTI, εν τούτοις εκπέμπει μόνο 160g/km CO2 – οκτώ γραμμάρια λιγότερο ανά χιλιόμετρο σε σχέση με την προηγούμενη.

Για όσους ενδιαφέρονται για το κόστος αλλά και το περιβάλλον, προσφέρεται ο 1.4 L LPG Turbo ecoFLEX με 88 kW/120 hp που αλλάζει πρόγραμμα λειτουργίας μεταξύ βενζίνης & LPG με το πάτημα ενός μπουτόν. Έχει χαμηλότερο κόστος καυσίμου και εκπομπές C02 μόλις 124 g/km.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

To Opel Frontera επιστρέφει

Η Opel ανακοίνωσε την επιστροφή του Frontera στη γκάμα της, με το ολοκαίνουργιο SUV να παρουσιάζεται εντός του 2024. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία,...
Autoblog.gr