Η Fiat θα κάνει το ντεμπούτο του μικρομεσαίου sedan της, Viaggio (ταξίδι στα Ιταλικά), στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου τον επόμενο μήνα και με την παραγωγή να ξεκινά τον Ιούλιο και η κυκλοφορία του στην αγορά πριν από το τέλος του έτους.

Είναι το πρώτο μοντέλο της κοινοπραξία της Fiat με την Guangzhou Automobile Group και είναι ζωτικής σημασίας για το σχέδιο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας να αναπτυχθούν πέρα ​​από την Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθούν για πέμπτη συνεχή χρονιά. Η Fiat έχει ως στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις της στην Κίνα από τις 1.500 που ήταν πέρσι στις 300.000 μονάδες το 2014.

Το Viaggio είναι μια rebadged έκδοση του Dodge Dart, η οποία βασίζεται στην Alfa Romeo Giulietta. Με 4.670 χιλιοστά μήκος και 1.830 χιλιοστά πλάτος, το Viaggio είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το sedan Focus Ford.

Το μοντέλο αναμένεται να κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Fiat-Guangzhou Auto Plant στην Οικονομικής Ζώνης Changsha της επαρχίας Hunan. Το εργοστάσιο θα έχει αρχική δυναμικότητα παραγωγής 140.000 οχημάτων ετησίως, αλλά θα μπορεί να φτάσει και τις 250.000 μονάδες.

Στην Κίνα, το Viaggio θα τροφοδοτείται από τους ατμοσφαιρικές και υπερτροφοδοτούμενες μονάδες εκδόσεις των 1,4-λίτρων βενζινοκινητήρων της Fiat που θα κατασκευάζονται στο επίσης από κοινού νέο εργοστάσιο κινητήρων των Fiat και Guangzhou,σε ένα αρχικό όγκο των 220.000 κινητήρες το χρόνο.

Πηγές επίσης αναφέρουν ότι η Fiat σχεδιάζει επίσης μια hatchback έκδοση του Viaggio στην Κίνα που θα μπορούσε να εξαχθεί στην Ευρώπη για να αντικαταστήσει το Bravo με τις χαμηλές πωλήσεις του.
[Πηγή: Automotine News]