Το 2014 η νέα Skoda Fabia, το VW Group ίσως πουλά την MQB πλατφόρμα σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Σχετικά άρθρα

Η Skoda θα βγάλει τη νέα γενιά της Fabia το 2014 και το νέο αυτοκίνητο των Τσέχων θα κατασκευαστεί και αυτό πάνω στη νέα αρθρωτή MQB πλατφόρμα του VW Group. Στη πλατφόρμα αυτή (Modular Transverse Matrix Platform), ο όμιλος θα κατασκευάσει 40 αυτοκίνητα με στόχο καθαρά την μείωση του κόστους αλλά και τον χρόνο παραγωγής των μοντέλων. Στόχος είναι πάνω στη πλατφόρμα αυτή, να κατασκευάσει περισσότερα από 6 εκατ. αυτοκίνητα των Audi, VW, Skoda και Seat έως το 2018, ώστε να γίνει αυτή η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, με 10 εκατ. πωλήσεις ετησίως.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Autobild, η νέα Fabia θα φορά μια γκάμα κινητήρων TSI και TDI, όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ένας νέο τρικύλινδρος TDI. Θα διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο μεγαλώνοντας έτσι τον χώρο στο εσωτερικό.

Από την άλλη, το Βρετανικό Autocar δηλώνει ότι η Volkswagen ίσως πουλήσει σε τρίτες αυτοκινητοβιομηχανίες στο μέλλον, την νέα MQB πλατφόρμα της, αφού σε αυτή έχει επενδύσει πάνω από 60 δις ευρώ για την ανάπτυξη της.Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η VW, πάνω στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα θα κατασκευαστούν τα νέα Polo, Beetle, Golf, Scirocco, Jetta, Tiguan, Touran, Sharan, Passat και Volkswagen CC, αφού με η πλατφόρμα έχει ευελιξία σχετικά με τα μετατρόχια, μεταξόνια, αλλά και την θέση των καθισμάτων, ενώ παρόμοια ευελιξία έχει και σε ότι αφορά τους κινητήρες, αφού μπορεί να φιλοξενήσει χωρίς τροποποιήσεις είτε κινητήρα εσωτερικής καύσης, είτε κινητήρα φυσικού αερίου, είτε υβριδικό ή ηλεκτρικό κινητήρα.

Ο Michael Macht, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τμήματος παραγωγής της VW, δήλωσε ότι τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα είναι συναρπαστικά για την VW. Το 2013 θα πρέπει να επενδύσουν μερικά ακόμη χρήματα στη νέα πλατφόρμα, αλλά από εκεί και μετά, θα αρχίσει να γίνεται απόσβεση της επένδυσης, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι τα οφέλη για το Group θα είναι μεγάλα.

Ανέφερε ότι θέληση τους, είναι να κρατήσουν την τεχνολογία τους αποκλειστικά για τους εαυτούς τους, αλλά μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, ίσως θα μπορούσαν να πουλήσουν την τεχνολογία αυτή σε τρίτους κατασκευαστές. Είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα αξιολογηθεί στο μέλλον, εξετάζοντας κάθε πτυχή της, πάντα ως προς το συμφέρουν της VW.

[Πηγή: AutoBild, Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...