PAL-V One, αυτοκίνητο/ελικόπτερο 2 σε 1 [w/video]

Σχετικά άρθρα

Η PAL-V (Personal Air and Land Vehicle), μια Ολλανδική εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις πρώτες δοκιμές με το PAL-V One, ένα ιπτάμενο “αυτοκίνητο”. Το PAL-V One πληροί τους κανονισμούς ασφαλείας των περισσοτέρων αγορών τόσο ως ιπτάμενο όσο και ως όχημα δρόμου. Στόχος των Ολλανδών, είναι να συνεχίσουν την ανάπτυξη του ώστε να το βγάλουν στη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το PAL-V One για να κυκλοφορεί στον δρόμο διαθέτει 3 ρόδες και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα. Έχει τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα και αυτονομία 1200 χλμ.

Για να πετάξει, διαθέτει παρόμοιο σύστημα με ένα ελικοπτέρου με τους έλικες να αναδιπλώνουν. Μπορεί να πιάσει ταχύτητα στον αέρα 97 κόμβων (180 χλμ/ώρα) με αυτονομία από 350 έως 500 χλμ.

Η εταιρία δηλώνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές του και για να το οδηγήσει κάποιος, πρέπει να συμπληρώσει 20 με 30 ώρες εκπαίδευσης, ώστε να αποκτήσουν την κατάλληλη άδεια οδήγησης του.

http://www.youtube.com/watch?v=SgHSaNtAMjs&feature=player_embedded

[Πηγή: PAL-V]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...