Αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι τα αυτοκίνητα της Pagani είναι υπερτιμημένα και ότι δεν αξίζει κανείς να δώσει τόσα χρήματα ώστε να αποκτήσει ένα από τα αυτοκίνητα του Horacio Pagani. Ωστόσο οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δείχνουν το εντελώς διαφορετικό. Σύμφωνα με τον Harry Metcalfe, ιδιοκτήτης του Βρετανικού Evo και ιδιοκτήτη της μιας Zonda, μας λέει ότι αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι πληρώνουν τα διπλάσια χρήματα από όσο κοστίζει ένα από τα αυτοκίνητα της Pagani ώστε να το κάνει δικό του.

Πάρε για παράδειγμα την λευκή Huayra που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης. Το αυτοκίνητο αρχικά είχε πουληθεί σε έναν Άραβα, αλλά ποτέ δεν πήγε εκεί, αφού κάποιος άλλος, έδωσε 1.8 εκατ. ευρώ (900.000 ευρώ αρχική τιμή) ώστε να την κάνει δική του, παρακάμπτοντας την σειρά αναμονής.

Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, αφού ο Metcalfe δηλώνει ότι η τελευταία Zonda F Roadster, μια Zonda F του 2008 και μια μεταχειρισμένη Zonda C12S, πουλήθηκαν ως προς την διπλάσια τιμή από όσο κόστιζαν.

Επίσης δες και ένα video με τον Metcalfe να οδηγεί μια Lotus Elan Sprint του 1972 με τα 680 κιλά και τα 126 άλογα, με τα 0-60 mph (0-96 χλμ/ώρα) να τα κάνει σε περίπου 6 δευτερόλεπτα.

[Πηγή: Evo, YouTube | Photo: Filip.Buysman/Flickr]