Την Δευτέρα η Fiat θα παρουσιάσει στο Πεκίνο το Viaggio, του νέου της sedan αυτοκινήτο, το οποίο είναι στην ουσία ένα Dodge Dart ντυμένο με τα “ρούχα” της Fiat, έχοντας νέα γρίλια, νέα LED φωτιστικά σώματα και νέους προφυλακτήρες ενώ διαθέτει επίσης αρκετά χρωμιομένα διακοσμητικά. Η Fiat έδωσε πριν μερικές ημέρες 3 teaser φωτογραφίες του και τώρα κυκλοφόρησαν μερικές ακόμη οι οποίες μας δείχνουν ολόκληρο το μοντέλο.

Μηχανικά θα είναι διαθέσιμο με τον 1.400αρη T-Jet απόδοσης 120 και 150 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με το 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DDCT (Dual Dry Clutch Transmission) της Fiat Powertrain.

Έχει μήκος 4.679 mm, πλάτος 1.850 mm και μεταξόνιο 2.708 mm και είναι σχεδιασμένο από το Fiat Group Style Centre στο Τορίνο. Θα κατασκευάζεται στη Κίνα στο νέο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Fiat-Guangzhou Auto, Gac-Fiat World Class Manufacturing στη πόλη Changsha της επαρχίας Hunan, με την παραγωγή να ξεκινά τον Ιούλιο και με τις πρώτες παραδώσεις να γίνονται κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012. Το εργοστάσιο θα έχει αρχική δυναμικότητα παραγωγής 140.000 οχημάτων ετησίως, αλλά θα μπορεί να φτάσει και τις 250.000 μονάδες. Το αυτοκίνητο ίσως κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, ως το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το Bravo.

[Πηγή: Autoblog.nl]