Η Toyota παρουσίασε το πρωτότυπο Dear Qin σε sedan και hatchback έκδοση το οποίο μας δείχνει το πως θα μοιάζει ένα νέο μοντέλο το οποίο θα βγει στην αγορά το 2013 και θα πωλείται σε όλο τον κόσμο. Πολλές λεπτομέρειες δεν έδωσε η Toyota, εκτός του ότι θα είναι κατασκευασμένο πάνω στη νέα της παγκόσμια αρχιτεκτονική.

Η αρχιτεκτονική θα προσφέρει νέες πλατφόρμες οι οποίες θα προσφέρουν χαμηλότερο κέντρο βάρους, κάνοντας τα αυτοκίνητα να έχουν καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Τα αυτοκίνητα που θα φορέσουν τις νέες αυτές πλατφόρμες θα διαθέτουν συναισθηματική και τολμηρή σχεδίαση.

Το σημαντικότερο κομμάτι είναι ότι οι πλατφόρμες θα μοιράζονται σε όλα τα αυτοκίνητα της Toyota παγκοσμίως, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής, ενώ θα υπάρχει και κοινή χρήση ανταλλακτικών ώστε να μειωθεί ο χρόνος σχεδιασμού και ανάπτυξης τους, αυξάνοντας φυσικά την κερδοφορία.

Η νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική θα αρχίσει με την παραγωγή τριών μπροστοκίνητων πλατφορμών, πάνω στις οποίες θα κατασκευάζονται τα μισά αυτοκίνητα από την ετήσια παραγωγή της Toyota.

[Πηγή: Toyota]