Τελευταία στάση του Maserati Kubang Concept ήταν η έκθεση του Πεκίνου, αφού ο CEO της, Harald Wester, ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα μιλάνε για την έκδοση παραγωγής του, η οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο τον Ιανουάριο του 2014 στην έκθεση του Detroit. Η έκδοση παραγωγής έχει ήδη διαρρεύσει ότι θα ονομάζεται Cinqueporte, μιας και η Maserati έχει εδώ και καιρό κατοχυρώσει το όνομα αυτό.

Το πρωτότυπο έκανε ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2011 και η έκδοση παραγωγής του θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα του Jeep Grand Cherokee, με τον Sergio Marchionne να πιστεύει ότι θα βοηθήσει σημαντικά στον στόχο των 55.000 -60.000 πωλήσεων ετησίως έως το 2013. Στόχος είναι να πουλά 20.000 πωλήσεις ετησίως.

Μηχανικά η Maserati θα κατασκευάσει ειδικά για το SUV της, δικούς της κινητήρες. Ο άνθρωπος που θα το κάνει αυτό είναι ο Paolo Martinelli, επικεφαλής κινητήρων της Maserati, με τα νέα μοτέρ να βασίζονται πάνω σε κινητήρες Ferrari. Όλοι οι κινητήρες θα συνδέονται με έναν 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Chrysler στο Jefferson North στο Detroit και όχι στο εργοστάσιο της Modena που κατασκευάζονται οι υπόλοιπες Maserati. Η τιμή του θα κυμαίνεται γύρω στις 63.800 ευρώ

[Πηγή: Autonews]