Ο Wolfgang Dürheimer έχει περάσει από πολλές θέσεις του VW Group και της Porsche με τελευταίο του σταθμό να είναι η θέση του CEO της Bentley όπου ανέλαβε τα ηνία της Βρετανικής μάρκας την 1η Φεβρουαρίου του 2011, ενώ είναι και πρόεδρος της Bugatti. Τώρα φαίνεται ότι θα αφήσει τις θέσεις αυτές και θα γυρίσει στην Audi, 18 χρόνια μετά, ως επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης, αντικαθιστώντας τον Michael Dick. Ποιος θα αναλάβει τη θέση του στην Bentley ακόμη το VW Group δεν το έχει ανακοινώσει.

Επίσης η Audi θα πάρει και τον Luca de Meo, επικεφαλή του τμήματος marketing της Volkswagen. Ο μέχρι τώρα επικεφαλής του τμήματος προμηθειών της Audi,  Ulf Berkenhagen και ο επικεφαλής παραγωγής Frank Dreves θα αποχωρήσουν από το διοικητικό συμβούλιο της μάρκας, ως μέρος του ανασχηματισμού. Ο Berkenhagen θα γίνει επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Volkswagen, με τον διάδοχο του στην Audi να είναι ο Bernd Martens, μέχρι τώρα επικεφαλής των νέων μοντέλων της Volkswagen.

Ο λόγος μετακίνησης των δύο υψηλόβαθμων στελεχών είναι μέρος ενός ευρύτερου ανασχηματισμού διαχείρισης των πολυτελών εταιριών του VW Group, που έχει ως στόχο τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας του επταμελούς διοικητικού συμβουλείου, με τους 60-χρονους Dreves και Dick, πιθανώς να βγαίνουν στη σύνταξη του χρόνου.

[Πηγή: Autonews]