Οι ομάδες θέλουν ενδιάμεσες δοκιμές νέων οδηγών στο Silverstone, αν και η Red Bull θέλει Abu Dhabi, στο τέλος της σεζόν

Σχετικά άρθρα

Κάθε χρόνο, διεξάγονται δοκιμές νέων οδηγών, συνήθως στο τέλος της σεζόν. Τα τελευταία χρόνια, οι δοκιμές αυτές λαμβάνουν χώρα στην πίστα του Abu Dhabi, ωστόσο φέτος, αυτό ίσως ν’ αλλάξει, καθώς υπάρχουν -πολλές- ομάδες που προτιμούν κάποιες δοκιμές μέσα στη σεζόν, παρά μετά το τέλος της. Ο λόγος είναι απλός: Στις δοκιμές αυτές, μπορεί να οδηγούν νέοι οδηγοί (κυρίως δοκιμαστές), αλλά δοκιμάζουν διάφορα στα μονοθέσιά τους, κάτι που περιμένουν ν’ αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των αυτοκινήτων τους.

Η πίστα-φαβορί για τις ενδιάμεσες δοκιμές είναι το Silverstone, τον Ιούλιο, πιθανώς μετά από το Grand Prix, τ’ οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 6-8 Ιουλίου, ώστε να μην μπορούν οι ομάδες να προετοιμαστούν καλύτερα για τον αγώνα στη Βρετανία. Από τις 12 ομάδες, λέγεται ότι οι 10 θέλουν να πάρουν μέρος στο Silverstone, ενώ μόνο η Red Bull και η Toro Rosso φαίνεται πως προτιμούν τις δοκιμές μετά από το τέλος της χρονιάς.

Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού οι δύο “αδερφές” μπορεί να είναι οι μοναδικές που θα τρέξουν στην αραβική πίστα, δοκιμάζοντας πράγματα στα φετινά τους μονοθέσια για το 2013. Ωστόσο, φήμες λένε πως οι ομάδες μπορεί ν’ ακολουθήσουν τη Red Bull στο Abu Dhabi, καθώς φοβούνται μήπως ο καιρός τούς χαλάσει τα σχέδια.

[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Andrew Hone/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...