Νομικό κενό επιτρέπει στη GM να μην πληρώνει φόρους

Σχετικά άρθρα

Αν νομίζεις ότι μόνο στην Ελλάδα οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους τότε καλύτερα να μην μετακομίσεις στην Αμερική αφού λόγω ενός νομικού κενού, η General Motors μπορεί να αποφεύγει να πληρώνει τους ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος, παρότι η εταιρία πλέον δεν θεωρείται ότι έχει πτωχεύσει.

Πίσω στο 2008, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έκρινε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα 18 δις δολάρια απωλειών που είχε από την “παλιά” GM ώστε να αντισταθμίσει τυχόν κέρδη. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι η GM δεν έχει κερδίσει ακόμη αρκετά χρήματα που ξεπερνούν τις απώλειες των 18 δις και έτσι δεν είναι αναγκασμένη να πληρώνει φόρους. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει κερδίσει από το 2009 και μέχρι σήμερα γύρω στα 13 δις δολάρια.

Δεν είναι φυσικά μόνο η General Motors που δεν πληρώνει τους ομοσπονδιακούς φόρους. Πέρυσι η Ford, παρότι κέρδισε 7.8 δις δολάρια, πλήρωσε μόλις 268 εκατ. δολάρια σε φόρους ενώ η Chrysler, ως μια ανώνυμη εταιρία δεν είναι αναγκασμένη να πληρώνει φόρους. Σύμφωνα με το Detroit News, ελάχιστες είναι οι εταιρίες εκείνες που πληρώνουν τον φόρο 35%. American Dreams!

[Πηγή: Detroit News | Photo: Car Fanatics/Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Trump θα επιβάλει δασμούς 100% στα κινέζικα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Μεξικό

Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα στο Μεξικό για να αποφύγουν τους εισαγωγικούς δασμούς που επιβάλουν οι ΗΠΑ στα κινέζικα αυτοκίνητα, αλλά ο...