Η Volvo ξεκίνησε τις πωλήσεις του V60 Plun-in Hybrid, το οποίο πωλείται αποκλειστικά στην Ευρώπη από 57.000 ευρώ με την Volvo να ευελπιστεί σε 4.000 με 6.000 πωλήσεις ετησίως έως το 2014. Το αυτοκίνητο έκανε ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης του 2011 και μηχανικά διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα, το οποίο το έχει αναπτύξει από κοινού με την Σουηδική εταιρία ενέργειας, Vattenfall. Στον μπροστά άξονα έχει τοποθετηθεί ο D5 5κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 2.4 λίτρων απόδοσης 215 ίππων με 440 Nm ροπής ενώ στον πίσω ο ERAD ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 51 kW (70 ίππων) ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 kWh. Οι δύο κινητήρες συνδυάζονται μέσω ενός 6-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και αποδίδουν συνολικά 285 άλογα με 640 Nm ροπής. Η μέση κατανάλωση του ανέρχεται στο εκπληκτικό νούμερο των 1.9 λίτρων/100 χλμ εκπέμποντας 50 γρ/ χλμ CO2. Μάλιστα το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για 50 χλμ.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 προγράμματα λειτουργίας τα οποία ενεργοποιούνται με το πάτημα των αντίστοιχων κουμπιών που βρίσκονται χαμηλά στην κεντρική κονσόλα. Στη λειτουργία Pure το αυτοκίνητο λειτουργεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα. Στη λειτουργία Hybrid λειτουργούν ταυτόχρονα τόσο ο ηλεκτροκινητήρας όσο και ο πετρελαιοκινητήρας ώστε να επιτυγχάνουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ οδηγικής απόλαυσης και παραγωγής ρύπων, ενώ στη λειτουργία Power ο ηλεκτροκινητήρας και ο πετρελαιοκινητήρας λειτουργούν σε πλήρη ισχύ ώστε να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις. Σε αυτή τη λειτουργία τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 6.9 δευτερόλεπτα.

Η φόρτιση των μπαταριών μέσω απλής οικιακής πρίζας γίνεται σε 7.30 ώρες ενώ μέσω ταχυφορτιστή σε 3 ώρες. Από σχεδιαστικής πλευράς, το αυτοκίνητο δεν διαφέρει με την απλή έκδοση πέραν της νέας βαφής. Έχουνε τοποθετηθεί ελαφριές ζάντες με ελαστικά χαμηλής τριβής της Pirelli. Στο εσωτερικό υπάρχει νέος πίνακας οργάνων, Elmo δερμάτινες επενδύσεις και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης μέσω του οποίου μπορείς να επιλέξεις όλες τις υβριδικές λειτουργίες του αυτοκινήτου.

[Πηγή: Volvo]