Μια περιοχή στο Νότιο Μεξικό, κοντά στη πόλη Hobbs της Νότιας Καρολίνας θα κατασκευαστεί μια πόλη-φάντασμα έκτασης 40 τετραγωνικών χλμ καθαρά για επιστημονικούς σκοπούς. Στη πόλη δεν θα μένουν άνθρωποι αλλά θα είναι εξοπλισμένη με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας ώστε να δοκιμαστούν εκεί σε ρεαλιστικό αστικό περιβάλλον, όλες οι τεχνολογίες του αύριο.

Ονομάζεται CITE (Center for Innovation, Testing and Evaluation) και αναμένεται να κοστίζει κοντά στα 1 δις δολάρια. Εκεί θα δημιουργηθεί μια μέση Αμερικάνικη πόλη η οποία θα εξοπλίζεται με τα ότι χρειάζεται για την επιβίωση του ανθρώπου όπως νερό, ηλεκτρικό, δρόμοι, επικοινωνίας κτλ.

Το έργο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τις 30 Ιουνίου και όταν ολοκληρωθεί το 2014 θα διεξάγονται εκεί μια σειρά δοκιμών νέων τεχνολογιών όπου ανάμεσα τους θα υπάρχουν και πειράματα που θα αφορούν τα ευφυή συστήματα παρακολούθησης και τα αυτόνομα αυτοκίνητα μέσα σε ένα πραγματικό αλλά παράλληλα και ασφαλές, ελεγχόμενο περιβάλλον. Για τη κατασκευή της πόλης θα χρειαστούν 3.500 υπάλληλοι ενώ σε αυτοί θα εργάζονται 350 άνθρωποι.

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”] [tabcontainer] [tabtext]Video 1[/tabtext] [tabtext]Video 2[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab][/tab] [tab][/tab] [/tabcontent] [/tabs]

[Πηγή: Pegasusglobalholdings, cite-city]