Αν είσαι από αυτούς που έχεις πολλά εκατομμύρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς σου, τότε όλες οι ομάδες της Formula 1, μπορούν να σου πουλήσουν κάποιο από τα παλιά του μονοθέσια. Όλες έγραψα, αλλά δεν έπρεπε, αφού η McLaren δεν είναι μια από αυτές, αφού η ομάδα από το Woking αποθηκεύει όλα τα παλιά της μονοθέσια, που της χάρισαν 176 νίκες, 12 πρωταθλήματα οδηγών και 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών, σε μια απόρρητη εγκατάσταση της, η οποία ονομάζεται Unit 2.

Η εγκατάσταση έχει 75 μονοθέσια της Formula 1 καθώς και μερικά αυτοκίνητα της McLaren από άλλες σειρές αγώνων όπως, το Le Mans, το Can-Am και το Indy, καθώς και τα αυτοκίνητα παραγωγής της, τη McLaren F1, τη McLaren-Mercedes SLR αλλά και τη MP4-12C. Τα αυτοκίνητα αυτά, χρόνια τώρα, είναι καλυμμένα κάτω από τα προστατευτικά νάιλον αλλά σύντομα θα δούνε το φως του ήλιου, αφού η McLaren αποφάσισε να τα τοποθετήσει στις 35 αντιπροσωπείες της σε όλο τον κόσμο.

Κάθε μια από τις αντιπροσωπείες θα λάβει το αγωνιστικό εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στη πόλη όπου βρίσκεται. Για παράδειγμα, η αντιπροσωπεία του Monte Carlo, θα πάρει την MP4-8 του 1993 του Ayrton Senna ο οποίος κέρδισε εκείνη τη χρονιά στον διάσημο αγώνα του πριγκιπάτου. Η αντιπροσωπεία των Βρυξελλών θα πάρει την MP4-19 του 2004, με την οποία ο Kimi Raikkonen κέρδισε το Βελγικό Grand Prix το 2004, ενώ η αντιπροσωπεία της Φιλαδέλφεια της Αμερικής, θα πάρει την M26 του 1976, όπου με οδηγό τον James Hunt πήρε τη νίκη στο Αμερικάνικο Grand Prix το ίδιο έτος. Το Unit 2, τώρα που οι νέες εγκαταστάσεις της McLaren είναι έτοιμες, θα μεταφερθεί σε νέο χώρο, όπου θα προστεθούν εκεί περισσότερα αυτοκίνητα και θα εκθέτονται σε έναν χώρο που τους αρμόζει.

[Πηγή: McLaren]