Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα πράγματα και αν δω, δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα σταματήσει να με εκπλήσσει. Αυτή τη φορά η έκπληξη έρχεται από την Κίνα και πιο συγκεκριμένα από την πόλη Chengdu όπου ο 27χρονος Song Changjiang κέρδισε σε διαγωνισμό που διεξήχθη, το δικαίωμα να οδηγεί μία BMW 1-Series για τα επόμενα πέντε χρόνια, αφού μετά θα πρέπει την επιστρέψει. Αυτό όμως δεν είναι περίεργο.

Περίεργος (για να μην πω βλακώδης και επικίνδυνος) ήταν ο διαγωνισμός καθαυτός. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να κρατήσουν τουλάχιστον το ένα χέρι τους πάνω στο αυτοκίνητο για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα. Στους υποψήφιους επιτρέπονταν διαλείμματα, όχι πάνω από 15 λεπτά το καθένα, για χρήση τουαλέτας, να φάνε και να πιούνε κάτι. Ο τελευταίος με το χέρι του πάνω στο αυτοκίνητο κέρδιζε. 120 άτομα συμμετείχαν και όπως σας είπα, ο 27χρονος Song κέρδισε έπειτα από 4 ημέρες και 3 νύχτες (σύνολο 87 ώρες) με το χέρι του πάνω στην 1-Series.

Δεν λέω, θαυμάζω την επιμονή του αλλά τέτοιου είδους διαγωνισμοί, ήταν σύνηθες φαινόμενο στην Αμερική μέχρι που ένα δυσάρεστο συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός παρόμοιου event και τους έκοψε την όρεξη! Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η BMW δεν είχε καμία σχέση με τον διαγωνισμό. Σίγουρα ο υπεύθυνος θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιον καλύτερο τρόπο να δώσει, έστω και προσωρινά, ένα αυτοκίνητο…

[Πηγή: Carnewschina]