Mercedes A45 AMG, 0-100 χλμ/ώρα σε 5.1 δευτερόλεπτα

Σχετικά άρθρα

Νέες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές για την Mercedes A45 AMG, την γρήγορη έκδοση της νέας A-Class. Σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar, το αυτοκίνητο θα φορά έναν 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα, με κωδική ονομασία M270 Evo, που διαθέτει ειδική κυλινδροκεφαλή, ένα μοναδικό σύστημα εισαγωγής και μερικές ακόμη αλλαγές. Θα αποδίδει κοντά στα 335 άλογα με 400 Nm ροπής και στόχος της AMG, σύμφωνα με τον επικεφαλή ανάπτυξης της εταιρίας Tobias Moers, είναι να έχουνε την ίδια επίδοση με τον 2.5-λιτρο TFSI κινητήρα του Audi RS3.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και θα φορά ένα σύστημα τετρακίνησης, με τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5.1 δευτερόλεπτα. Ο ίδιος κινητήρας θα τοποθετηθεί και στα CLC25 AMG και CLC25 Shooting Break AMG τα οποία θα παρουσιαστούν το 2013.

Η A45 AMG θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο και θα φορά νέο bodykit, σκληρότερη ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα, φαρδύτερο μετατρόχιο, παχύτερες αντιστρεπτικές και μικρότερη απόσταση από το έδαφος.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...