Η Alfa Romeo δοκιμάζει ένα μουλάρι του νέου της SUV στους δρόμους της Αμερικής, και οι φωτογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να το φωτογραφίσουν. Το αυτοκίνητο πιθανότατα θα ονομάζεται CXover και το “μουλάρι” φορά το σώμα της Giulietta. Θα τοποθετηθεί στην μικρή κατηγορία των SUV και θα τεθεί αντιμέτωπο με τα VW Tiguan, Ford Kuga, Audi Q5, Renault Koleos, Mercedes-Benz GLK και BMW X3.

Θα κατασκευαστεί πάνω στην C-SUV wide πλατφόρμα, με μεγαλύτερο μήκος-πλάτος, την ίδια που θα φοράνε τα επόμενα Jeep Compass και Patriot και εκτός από την Ευρώπη, θα πωλείται και στην Αμερική.

Θα έχει μήκος κοντά στα 4.4 μέτρα και πλάτος 1.8 μέτρα, παρόμοιες διαστάσεις με το Volkswagen Tiguan. Θα είναι ένα SUV με σπορ σχεδιασμό και συμπεριφορά και φαίνεται ότι θα φορά την πλατφόρμα Μηχανικά αναμένεται να φορά τους MultiAir και MultiJet κινητήρες της μαμάς Fiat, όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει και ο νέος 1.800αρη turbo βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού απόδοσης έως 300 ίππων. Το αυτοκίνητο θα έχει μόνιμη τετρακίνηση με 40% να στέλνει την κίνηση μπροστά και 60% πίσω, ενώ ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης, το ποσοστό αυτό θα μεταβάλλεται.

[Πηγή: Autoblog.nl]