Η Fiat GAC, ανακοίνωσε ότι σήμερα, το πρώτο Fiat Viaggio, του πρώτου μοντέλου της Fiat που παράγεται στην Κίνα, βγήκε από τις εγκαταστάσεις της Fiat GAC στην Changsha, στην επαρχία Hunan. Παρόν ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chrysler, Sergio Marchionne, ο Michael Manley, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών των Fiat και Chrysler για τις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, ο Zhang Fangyou, πρόεδρος της Guangzhou Automobile Group Corporation, ο Jack Cheng, Γενικός Διευθυντής της GAC Fiat, και ο Jiang Ping Εκτελεστικός Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της GAC Fiat τίμησαν με την παρουσία τους το σπουδαίο αυτό γεγονός. Επίσης, παρευρέθησαν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη των επαρχιών Hunan και Guangdong και των Υπουργείων του κράτους, όπως επίσης και ο Attilio Massimo Iannucci, ο Ιταλός Πρέσβης στην Κίνα.

Η νέα μονάδα παραγωγής ενσωματώνει το World Class Manufacturing, ένα από τα υψηλότερα πρότυπα βιομηχανικής παραγωγής παγκοσμίως, που έχει υιοθετηθεί σε όλα τα εργοστάσια της Fiat και Chrysler σε όλο τον κόσμο. Το νέο εργοστάσιο, το οποίο εκτείνεται στα 730.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι μέρος της ισότιμης κοινοπραξίας μεταξύ της Fiat και της GAC, την έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, η οποία παράγει αυτοκίνητα, λεωφορεία και επαγγελματικά οχήματα. Η κοινοπραξία αυτή δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2010 με επενδύσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων RMB (κινεζικό νόμισμα).

Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει 140.000 Viaggio τον χρόνο, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση του Πεκίνου. Το νέο sedan αυτοκίνητο, είναι στην ουσία ένα Dodge Dart ντυμένο με τα “ρούχα” της Fiat, έχοντας νέα γρίλια, νέα LED φωτιστικά σώματα και νέους προφυλακτήρες ενώ διαθέτει επίσης αρκετά χρωμιομένα διακοσμητικά. Η Fiat έδωσε πριν μερικές ημέρες 3 teaser φωτογραφίες του και τώρα κυκλοφόρησαν μερικές ακόμη οι οποίες μας δείχνουν ολόκληρο το μοντέλο.

Μηχανικά θα είναι διαθέσιμο με τον 1.400αρη T-Jet απόδοσης 120 και 150 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με το 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DDCT (Dual Dry Clutch Transmission) της Fiat Powertrain.

[Πηγή: Fiat]

Δελτίο Τύπου

Η GAC Fiat γιορτάζει την ολοκλήρωση του νέου εργοστασίου στην Changsha στην Κίνα

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Fiat GAC στην Changsha, στην επαρχία Hunan, η τελετή για τον εορτασμό της ολοκλήρωσης του νέου εργοστασίου και το λανσάρισμα του Fiat Viaggio, του πρώτου μοντέλου της Fiat που παράγεται στην Κίνα.

 Ο Sergio Marchionne, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chrysler, ο Michael Manley, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών των Fiat και Chrysler για τις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, ο Zhang Fangyou, πρόεδρος της Guangzhou Automobile Group Corporation, ο Jack Cheng, Γενικός Διευθυντής της GAC Fiat, και ο Jiang Ping Εκτελεστικός Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της GAC Fiat τίμησαν με την παρουσία τους το σπουδαίο αυτό γεγονός. Επίσης, παρευρέθησαν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη των επαρχιών Hunan και Guangdong και των Υπουργείων του κράτους, όπως επίσης και ο Attilio Massimo Iannucci, ο Ιταλός Πρέσβης στην Κίνα.

 Η νέα μονάδα παραγωγής ενσωματώνει το World Class Manufacturing, ένα από τα υψηλότερα πρότυπα βιομηχανικής παραγωγής παγκοσμίως, που έχει υιοθετηθεί σε όλα τα εργοστάσια της Fiat και Chrysler σε όλο τον κόσμο.

 Το νέο εργοστάσιο, το οποίο εκτείνεται στα 730.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι μέρος της ισότιμης κοινοπραξίας μεταξύ της Fiat και της GAC, την έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, η οποία παράγει αυτοκίνητα, λεωφορεία και επαγγελματικά οχήματα. Η κοινοπραξία αυτή δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2010 με επενδύσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων RMB (κινεζικό νόμισμα).