Το σχέδιο του VW Group είναι έως το 2018 να πουλά περισσότερα από 10 εκατ. αυτοκίνητα ώστε να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου και η εξαγορά της Porsche SE είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου.

Ωστόσο δεν αρκεί αυτό αφού για να πετύχει τις 10 εκατ. πωλήσεις πρέπει να αυξήσει τις πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην αγορά της Αμερικής. Το εργοστάσιο στη Chattanooga του Tennesse ξεκίνησε τη λειτουργία του μέσα στο 2011 και ήδη έχει καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις της VW στις Η.Π.Α. Εκεί κατασκευάζονται τα Αμερικάνικα Jetta και Passat και από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον Ιούνιο, το Group έχει πουλήσει 290.333 αυτοκίνητα στην Αμερική (συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων της Porsche), αύξηση 29%, με τον στόχο για φέτος να έχει εκτιμηθεί στις 575.000 πωλήσεις.

Μέχρι το 2018 οι Γερμανοί θέλουν να πωλούν 1 εκατ. αυτοκίνητα στην Αμερική. Για να το πετύχουν θα αυξήσουν την ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στη Chattanooga σε 500.000 μονάδες ετησίως, παρουσιάζοντας στην Αμερικάνικη αγορά νέα μοντέλα, όπως ένα μικρότερο Tiguan και ένα επταθέσιο crossover.

[Πηγή: Autonews]