Η επίσημη ανακοίνωση για τη κατασκευή του νέου Honda Civic Type-R θα γίνει στο περιθώριο της έκθεσης του Παρισιού τον Σεπτέμβριο.

Το Βρετανικό Autocar αναφέρει ότι οι Ιάπωνες θα ανακοινώσουν ότι θα βγάλουν στη παραγωγή την hot hatch έκδοση του νέου Civic η οποία θα παρουσιαστεί πιθανότερα στην έκθεση της Γενεύης το 2013 με τις πωλήσεις να ξεκινούν αργότερα μέσα στο έτος.

Ήδη έχουμε δει δύο πρωτότυπα στη Πράσινη Κόλαση με τα “μουλάρια” να διαθέτουν μεγάλη πίσω αεροτομή, νέο μπροστά προφυλακτήρα, χαμηλότερες και σκληρότερες αναρτήσεις και νέες ζάντες. Στιλιστικά θα φορά ένα πιο επιθετικό bodykit από αυτό που βλέπουμε να φοράνε τα μουλάρια και στο εσωτερικό να υπάρχουν bucket καθίσματα.

Κάτω από το καπό, οι φήμες θέλουν να βρίσκεται ένας 2.0-λιτρος turbo κινητήρας απόδοσης κοντά στα 220 με 230 άλογα. Θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει περίπου σε 6.5 δευτ. με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 240 χλμ/ώρα. Η Honda έχει κάνει το νέο Civic μακρύτερο και φαρδύτερο και έτσι σε συνδυασμό με τις νέες σκληρότερες αναρτήσεις, το νέο Type R θα αποκτήσει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.

[Πηγή: Autocar | Photos: themotorreport | Thanks for the tip, Βασίλη]