Δύο ανακλήσεις για το Ford Escape, η μία αρκετά σοβαρή

Σχετικά άρθρα

Μέσα σε μια διάστημα μιας εβδομάδας, η Ford ανακοίνωσε 2 ανακλήσεις για το νέο Escape, γνωστό ως Kuga στην Ευρώπη, με την μία να είναι αρκετά σοβαρή, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να ζητά από τους ιδιοκτήτες να μην οδηγούν το αυτοκίνητο τους, μέχρι να το πάνε στο συνεργείο, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Η πρώτη, αφορά 8.266 Escape τα οποία διαθέτουν πιθανό πρόβλημα στο πατάκι του οδηγού, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στο πεντάλ του φρένου.

Και ενώ αυτό το πρόβλημα ακουγόταν “ως μικρό”, ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα, πολύ σοβαρότερο, το οποίο αφορά περίπου 11.500 Escape σε Αμερική και Καναδά τα οποία φορούν τον 1.600αρη EcoBoost κινητήρα και έχουνε κατασκευαστεί μεταξύ Απριλίου και 11 Ιουλίου του 2012.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια κακή παρτίδα γραμμών καυσίμου, η οποία μπορεί να κοπεί, να δημιουργηθεί διαρροή και να προκληθεί φωτιά στον χώρο του κινητήρα.

Η Ford δηλώνει σε όλους τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων να μην τα χρησιμοποιήσουν καθόλου, μέχρι να έρθει κάποιος αντιπρόσωπος να τα παραλάβει από το μέρος τους, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντικατάστασης στο συνεργείο.

Η Ford θα δώσει δωρεάν αυτοκίνητο αντικατάστασης σε όλους τους κατόχους, αφού μέχρι στιγμής 3 αυτοκίνητα έχουνε πάρει φωτιά, δύο σε υπαλλήλους της Ford στην Αμερική και ένα σε κάποιο Καναδό.

Τα ευρωπαϊκά Kuga δεν επηρεάζονται από τις ανακλήσεις αλλά σίγουρα οι ανακλήσεις αυτές, προκαλούν αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της Ford, αφού η δεύτερη, είναι αρκετά σοβαρή, μιας και σπάνια υπάρχει ανακοίνωση ώστε ένα αυτοκίνητο να παίρνει ανάκληση του τύπου “Μην το οδηγείτε”.

[Πηγή: Freep]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...