Alonso: Με μια βροχή, όλα μπορούν να συμβούν

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη pole position· και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς η F2012 είναι εμφανώς λιγότερο ανταγωνιστική απ’ ό,τι στη Γερμανία εκεί όπου ο Ισπανός πήρε την pole και τη νίκη. Εδώ, τα πράγματα είναι διαφορετικά, κάτι που γνωρίζει ο “El Nano”, διότι υπογραμμίζει πως, στο στεγνό, θα είναι πολύ δύσκολο να παλέψουν με τους πρώτους, αλλά, με μια βροχή, όλα μπορούν να συμβούν.

Ο Ισπανός θα ξεκινήσει από την 6η θέση, ελπίζοντας πως ο ρυθμός τού μονοθεσίου του θα είναι καλύτερος αύριο, ώστε να μπορέσει να περιορίσει τις απώλειες στη βαθμολογία. Ας δούμε τι δήλωσε για τις σημερινές κατατακτήριες:

Περιμέναμε πολύ δύσκολες κατατακτήριες, κι έτσι έγινε. Είδαμε τουλάχιστον 8 αυτοκίνητα -δύο McLaren, δύο Force India, δύο Red Bull και τις Lotus- να είναι πολύ ανταγωνιστικά, επομένως το να περάσουμε στο Q3 ήταν από μόνο του κάτι δύσκολο. Τα καταφέραμε και μπορέσαμε να βελτιώσουμε ελαφρώς το κράτημα του αυτοκινήτου στο τέλος, δουλεύοντας με τις πιέσεις των ελαστικών και την εμπρός πτέρυγα. Σίγουρα, δεν κάναμε τον τέλειο γύρο· χάσαμε αρκετά δέκατα σε αρκετές στροφές. Ο άνεμος ήταν δυνατότερος από το πρωί, και νομίζω ότι αυτό τους εξέπληξε λίγο όλους.

Εξετάζουμε τα πάντα, η έκτη θέση δεν κάτι κακή, αντιθέτως. Είναι αλήθεια ότι οι προσπεράσεις δεν είναι εύκολες εδώ, αλλά, αύριο, ίσως βρέξει, και ξέρουμε ότι μπορεί ν’ αλλάξουν τα πάντα. Επίσης, υπάρχει ο άγνωστος παράγοντας όσον αφορά τη συμπεριφορά των ελαστικών, διότι, χθες, κανένας δεν κατάφερε πραγματικά να κάνει μεγάλα stints. Θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά συγκεντρωμένοι, ειδικά στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα ελαστικά.

Στο στεγνό, δεν είμαστε σε θέσει να παλέψουμε για τις πρώτες θέσει, και ανησυχούμε γι’ αυτό. Συνήθως, στον αγώνα, η κατάσταση βελτιώνεται, έτσι ελπίζουμε ότι μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη 4άδα ή 5άδα, όταν πέσει η καρώ σημαία. Στόχος μας θα είναι να πλησιάζουμε τον πλησιέστερο αντίπαλό μας στη σειρά, και, σήμερα, ξέρουμε ότι ξεκινάμε μπροστά του. Ας δούμε πώς θα είναι η κατάσταση αύριο το βράδυ.


[Πηγή: Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα