H Volkswagen θέλει να εξαγοράσει την Proton, ετοιμάζει νέα μοντέλα για την Αμερικάνικη αγορά

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen έχει κάνει σαφές ότι θέλει συνεργασία με την Μαλαισιανή Proton, αφού θέλοντας να αυξήσει τις παγκόσμιες πωλήσεις, πρέπει να στραφεί στις αγορές της Ασίας, όπως της Κίνας της Μαλαισίας όσο και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ινδονησία και η Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με το Reuters, η Volkswagen δεν θέλει απλά μια συνεργασία με την Proton-Lotus, αλλά την πλήρη εξαγορά της, αφού θέλει να χρησιμοποιήσει τα εργοστάσια της, ώστε αυτά να κατασκευάζουν αυτοκίνητα της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρίες έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, αφού προτού υπογράψει με την DRB Hicom τον Δεκέμβριο του 2010, ώστε αυτή να κατασκευάζει για λογαριασμό της αυτοκίνητα για την Νοτιοανατολική Ασία, είχε μιλήσει αρχικά με την Μαλαισιανή κρατική εταιρία, αλλά οι συνομιλίες τότε είχανε ναυαγήσει. Πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού, η DRB Hicom έχει εξαγοράσει την Proton.

Στη Μαλαισία, η Volkswagen κατασκευάζει στο εργοστάσιο της DRB Hicom, το Passat που πωλείται στην αγορά της Μαλαισίας, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει και η κατασκευή των Jetta και Polo. Η VW είχε δηλώσει κατά την υπογραφή της συμφωνίας με την DRB Hicom ότι σκοπεύει να κατασκευάσει μερικά μοντέλα αποκλειστικά για την Μαλαισιανή αγορά τα οποία θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από τα τέλη του 2012 και μετά.

Από επίσημα χείλη της Volkswagen, δεν έχει βγει το παραμικρό σχετικά με το θέμα, αλλά παλαιότερα, ανώτερο στέλεχος της είχε δηλώσει ότι η αγορά της Μαλαισίας είναι μείζονος σημασίας για το VW Group και ότι ο όμιλος εξετάζει διαρκώς ευκαιρίες στην τοπική αγορά.

Αντίστοιχες δηλώσεις έχει κάνει και CEO του VW Group, Martin Winterkorn, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι “Είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος τους είναι να συνεχίσουν την επιτυχημένη επεκτατική πορεία των προηγούμενων ετών, με μεγάλη δυναμική και σταθερότητα“. Θα μου πεις, ότι όταν έχεις καθαρά κέρδη 8.8 δις παγκοσμίως μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2012, και καθαρή ταμειακή ρευστότητα 14.9 δις ευρώ, τότε μπορείς να αγοράσεις όποιον και όποτε θέλεις.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της VW Αμερικής, Rainer Michel, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Autonews, μας υπενθύμισε ξανά ότι η Volkswagen ετοιμάζει ένα νέο entry-level crossover, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan. Θα μπορούσε να κατασκευάζεται στην Αμερική και θα πωλούνταν αποκλειστικά στην αγορά των Η.Π.Α.

Επίσης αποκάλυψε ότι ετοιμάζουν και ένα μεγάλο επταθέσιο SUV, ενώ η Volkswagen σκέφτεται να αρχίσει και πάλι τις πωλήσεις του Phaeton στην Αμερική. Ακόμη η απόφαση είναι υπό συζήτηση, και δεν αναμένεται να παρθεί σε εγγύς μέλλον. Τέλος δήλωσε ότι στο μέλλον, η Volkswagen θα προσθέσει στους διαθέσιμος κινητήρες του Tiguan και diesel κινητήρες.

[Πηγή: AutonewsReuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...