Μια χειροποίητη Mercedes-Benz 300SL Gullwing προ-παραγωγής του 1954 πωλούνταν μέχρι σήμερα στο eBay με αρχική τιμή τις $850.000, αλλά τελικά δεν δέχτηκε ούτε μια προσφορά. Το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση παρότι έχει διανύσει 118.723 χλμ.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit το 1955 και μηχανικά φορά τον NSL κινητήρα, αρκετά σπάνιος στις χαλύβδινες SL. Η Mercedes είχε κατασκευάσει μόλις 50 300SL προ-παραγωγής, και όλες είναι χειροποίητες. Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης έχε τοποθετήσει διαφορετικό επιλογέα ταχυτήτων, νέα γρίλια, ενώ έχει κάνει το κιβώτιο να έχει κοντύτερες σχέσεις, για καλύτερη επιτάχυνση.

Το αυτοκίνητο κάθεται υπομονετικά μέσα σε ένα γκαράζ τα τελευταία 30 χρόνια, και ο κινητήρας του έχει ανακατασκευαστεί πλήρως πριν από 11.265 χλμ. Το αυτοκίνητο αρχικά ήταν λευκό, αλλά ο ιδιοκτήτης την έβαψε σε μαύρο στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και σύμφωνα με τον γνωστό οίκο δημοπρασιών, RM Auctions, το αυτοκίνητο θα έπιανε περισσότερο από 1.000.000 δολάρια, αν έμπαινε σε κάποια δημοπρασία. Δεν πιστεύω ότι θα αργήσει η ημέρα, όπου θα το δούμε σε κάποιο γκαλά, να δημοπρατείται από κάποιον μεγάλο οίκο δημοπρασιών.

[Πηγή: eBay]