Καμία αλλαγή στα φετινά ελαστικά, τονίζει η Pirelli

Σχετικά άρθρα

Τα φετινά ελαστικά της Pirelli έχουν προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, καθώς, στους αγώνες, οι οδηγοί δεν μπορούν να πιέσουν ένα μονοθέσιο στα όριά του για όση ώρα θέλουν, διότι πρέπει να τα κάνουν να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα ελαστικά αυτά μπορεί να μην αρέσουν σε πολλούς (ένας είμαι κι εγώ), αλλά δε φταίει η Pirelli γι’ αυτή την κατάσταση· η FIA έχει δώσει εντολή να κατασκευάζονται τέτοια ελαστικά, και η Pirelli έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

Πάντως, η ιταλική εταιρεία, μέσω του Αγωνιστικού της Διευθυντή, Paul Hembery, δηλώνει ότι τα ελαστικά δε θ’ αλλάξουν στο υπόλοιπο της σεζόν, ώστε να μην υπάρχει πλεονέκτημα προς κάποια ομάδα.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στα μέσα της φετινής σεζόν, αλλά, σε μια σεζόν που οι ομάδες είναι τόσο κοντά μεταξύ τους, πιστέψαμε ότι οι αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις, διότι κάποια ομάδα μπορεί να είναι καλύτερη με τις αλλαγές αυτές και μπορεί να τους δώσουμε ένα πλεονέκτημα, συνεπώς δεν μπορούμε να το κάνουμε φέτος. Προχωρώντας, έχουμε αρκετές περιοχές που πρέπει να βελτιώσουμε.

Είμαστε αναποφάσιστοι για τις γόμες που θα έχουμε το 2013. Πρέπει να καταλάβουμε το μέγεθος της πρόκλησης που θέλουν οι ομάδες, καθώς θα πάμε αμέσως στο 2014, όπου οι αλλαγές στους κανονισμούς θα είναι πολύ γρήγορες. Πιθανώς, να μη θέλουν να υπάρχει μεγάλη πρόκληση, όταν μια τέτοια πρόκληση θα υπάρχει για το 2014. Αν υπάρξει συνέχεια για το 2014, θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε, ώστε να κάνουμε κάτι πιο δραματικό.

Θεωρώ πως το πνεύμα της Formula 1 δεν είναι να μπορούν οι οδηγοί να κάνουν τα ελαστικά να κρατάνε και να οδηγούν συντηρητικά, αλλά να πιέζουν όλο και πιο πολύ τα μονοθέσιά τους, δίχως να έχουν τίποτε άλλο στο μυαλό τους…

[Πηγή: ESPNF1 | Photo Copyright: REUTERS/Albert Gea]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...