Video: Δες το αυτόνομο Audi TT-S του Stanford να πηγαίνει μόνο του με 193 χλμ/ώρα σε πίστα

Σχετικά άρθρα

Όταν σπουδάζεις στο πανεπιστήμιο του Stanford της Καλιφόρνια, σημαίνει ότι έχεις πολλά χρήματα για να πληρώσεις τα τσουχτερά δίδακτρα του, αλλά είναι σίγουρο ότι μόλις βγει από εκεί, θα έχεις 100% δουλειά, αφού για να το τελειώσεις σημαίνει ότι είσαι αρκετά έξυπνος. Μια ομάδα φοιτητών εδώ και αρκετά χρόνια έχουνε ετοιμάσει το αυτόνομο Αudi TT-S το οποίο πέρυσι ανέβηκε το Pikes Peak σε 27 λεπτά.

Τώρα οι φοιτητές έβαλαν το αυτόνομο TT-S στη πίστα Thunderhill Raceway, και εκεί έπιασε τα 193 χλμ/ώρα με τους φοιτητές μέσα του απλά να παίζουν τον ρόλο τον συνοδηγού, αφού το αυτοκίνητο πήγαινε μόνο του.

Οι ερευνητές του Stanford αναφέρουν ότι η δική τους πρόταση δεν μπορεί να κινηθεί στο δρόμο, όπως κάνουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Google, αλλά η τεχνολογία του, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον στα αυτοκίνητα παραγωγής, ενισχύοντας έτσι τα χαρακτηριστικά τους ασφαλείας.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1470 κιλά, και διαθέτει 2 υπολογιστές οι οποίοι τρέχουν διαφορετικούς αλγορίθμους υπολογίζοντας την δυναμική και την ασφάλεια του αυτοκίνητου ενώ το προηγμένο σύστημα GPS, με περιθώριο λάθους μόλις 2 εκατοστών ήταν υπεύθυνο να κρατά το αυτοκίνητο στον δρόμο.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα