Raikkonen: Θα ήταν ωραίο να κερδίσουμε στο Spa

Σχετικά άρθρα

Η πίστα του Spa είναι η αγαπημένη για τον Kimi Raikkonen, όπως και για πολλούς οδηγούς, αφού η χάραξή της είναι εκπληκτική, παρόλο που σχεδιάστηκε το 1920. Οι πολύ γρήγορες στροφές και τα σημεία που οι οδηγοί μένουν με το δεξί πόδι κολλημένο στο πάτωμα έχουν κάνει την πίστα μέσα στα δάση των Αρδεννών να είναι μια από τις καλύτερες και πιο λατρεμένες στον πλανήτη, για οδηγούς και οπαδούς.

Ένας από τους οδηγούς που τα πηγαίνει εξαιρετικά στη βελγική πίστα είναι ο Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός έχει κατακτήσει 4 νίκες εκεί (2004, 2005, 2007, 2009), ενώ, το 2004, ήταν η μοναδική νίκη που πήρε για τη McLaren και, το 2009, η μοναδική νίκη που πήρε για τη Ferrari. Φέτος, θα τρέξει για πρώτη φορά με την ομάδα της Lotus στη συγκεκριμένη πίστα, ενώ δεν αποκλείεται να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη, καθώς η ανταγωνιστικότητα της E20 έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

Για ‘μένα, υπάρχουν καλές αναμνήσεις από το Spa και είναι εξαιρετικό να πάμε και ν’ αγωνιστούμε εκεί. Πουθενά αλλού δεν μπορεί να νιώσεις την ίδια αίσθηση. Είναι εξαιρετικό ν’ αγωνιζόμαστε με νέα μονοθέσια σε μια πίστα με τέτοια παράδοση.

Το Spa έχει πολύ γρήγορες στροφές και πρέπει να έχεις το σωστό set-up στο μονοθέσιό σου. Όπως έχουμε δει τόσες φορές φέτος, μια καλή θέση στην εκκίνηση θα είναι πάρα πολύ σημαντική και θα είναι πολύ καθοριστική και στο Spa· όλοι το ξέρουμε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα δυνατό αεροδυναμικά αυτοκίνητο, για να είμαστε ανταγωνιστικοί σ’ αυτές τις γρήγορες στροφές. Είναι πολύ μεγάλος γύρος και, για να κάνεις καλό χρόνο, πρέπει να έχεις καλό ρυθμό. Οι κατατακτήριες εξαρτώνται από το set-up που βρίσκεις την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά και από το να έχεις σταθερό ρυθμό κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων.

Προσπαθούμε πάντα να κερδίσουμε: κάποιες φορές, πλησιάζεις, και είναι λίγο απογοητευτικό που δεν έχουμε κάνει το βήμα για να το κάνουμε. Ξέρουμε ποιος είναι ο λόγος: δεν είμαστε τόσο γρήγοροι στις κατατακτήριες, όπως είμαστε στους αγώνες, κάτι που μας κάνει τη ζωή δυσκολότερη τις Κυριακές. Φυσικά, θα προτιμούσα να κερδίσω από το να τερματίσω δεύτερος ή τρίτος, αλλά είναι μια μεγάλη σεζόν, και πιστεύω ότι βελτιωνόμαστε συνεχώς.

Αν έρθει η νίκη, θα είναι τρομερό· αν όχι, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Είναι στο άθλημα εδώ και καιρό, έτσι δεν ανησυχώ πολύ γι’ αυτά. Έχουμε βελτιώσει τη θέση μας στο πρωτάθλημα, κι εγώ και η ομάδα, επομένως, όσο συνεχίζουμε να το κάνουμε, ελπίζουμε ότι η νίκη θα έρθει.

Η βρετανική ομάδα θα δοκιμάσει ξανά το DDRS στο Spa, όπως έχει δηλώσει ο Τεχνικός Διευθυντής, James Allison, αλλά δε είναι σίγουρο αν θα χρησιμοποιηθεί και στον αγώνα. Όπως και να ‘χει, η E20 είναι ένα μονοθέσιο που έχει πολύ καλή αεροδυναμική συμπεριφορά, και, αν οι μηχανικοί καταφέρουν να βρουν ένα πολύ καλό set-up, o “Iceman” είναι ικανός για την πρώτη του φετινή νίκη.

[Πηγή: Lotus F1 Team | Photo Copyright: Andrew Ferraro/LAT Photographic/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα