Ο CEO μίλησε, οι 12 εταιρίες που έχει κάτω από την ομπρέλα του το VW Group είναι αρκετές, και έτσι δεν θα προχωρήσουν σε καμία άλλη εξαγορά, τουλάχιστον όχι μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο CEO της Volkswagen, Martin Winterkorn, σε δηλώσεις του στη Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επιβεβαίωσε από τη μεριά του, ότι ο Γερμανικός Κολοσσός δεν σχεδιάζει να εξαγοράσει άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Έχουμε αρκετά να κάνουμε αυτή τι στιγμή, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε τις 12 μάρκες μας, όπως τη φανταζόμαστε.

Ο Winterkorn δήλωσε ότι η εταιρία του θέλει να αναπτυχθεί στην Νοτιοανατολική Ασίας, απορρίπτοντας τις φήμες περί εξαγοράς της Proton. Σχετικά με την Alfa Romeo, δεν έκρυψε ότι την θεωρεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα μάρκα, αλλά αυτή την στιγμή είναι αρκετά απασχολημένοι με τις υπάρχουσες μάρκες. Ο Sergio Marchionne, CEO της Fiat, έχει κάνει σαφές ότι η Alfa Romeo δεν θα πουληθεί για όσο καιρό βρίσκεται αυτός στο τιμόνι του Fiat Group, όσο και αν θέλει να την εξαγοράσει το VW Group.

Προς το παρόν, το VW Group, εργάζεται στο να ενσωματώσει στο χαρτοφυλάκιο της, τις PorscheDucatiScania και Man που εξαγόρασε πρόσφατα.

[Πηγή: Bloomberg | Photo Copyright: Bill Pugliano/Getty Images]