Ο ΟΔΔΥ παραπαίει, τα παρατημένα πολυτελή αυτοκίνητα θέμα σε Reuters και Dailymail [w/video]

Σχετικά άρθρα

Ο ΟΔΔΥ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού) παραπαίει και το Reuters και η Dailymail έκαναν εκτενές αφιέρωμα στα παρατημένα πολυτελή -και μη- αυτοκίνητα που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην Μαγουλέζα Αττικής.

Και τα δύο άρθρα τονίζουν ότι το ελληνικό δημόσιο δεν καταφέρνει να βγάλει τα οχήματα σε δημοπρασία, χάνοντας έτσι χρήματα, ενώ όπως θα δεις και στις φωτογραφίες, πολυτελή αυτοκίνητα σκουριάζουν στις εγκαταστάσεις, τα οποία έχουνε κατασχεθεί κυρίως από εμπόρους ναρκωτικών.

Το σοβαρότερο πρόβλημα του ΟΔΔΥ είναι ότι ο Οργανικός έχει καταργηθεί λόγω μνημονίου, και έχει μετατραπεί σε μια απλή διεύθυνση. Ωστόσο συνεχίζει να υφίσταται σαν εταιρία αλλά χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα “ΟΔΔΥ”, έχουνε δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του.

Το εργατικό δυναμικό έχει μειωθεί, μαζί του όμως έχουνε μειωθεί και τα έσοδα, τα οποία για το 2012 είναι ανύπαρκτα μιας και από την αρχή του έτους, στην Αθήνα έχει γίνει μόλις μία δημοπρασία.

Ο Γιώργος Χρονόπουλος, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 61 ετών μετά από 37 χρόνια εργασίας στον ΟΔΔΥ ως εκτιμητής, δήλωσε ότι αισθάνεται απογοητευμένος και η σημερινή κατάσταση του ΟΔΔΥ δεν είναι αυτή που είχαν ονειρευτεί.

Το Reuters προσπάθησε να πάρει μια απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά κανείς αρμόδιος δεν θέλησε να μιλήσει για το χάλι του ΟΔΔΥ. Ο Δημήτρης Κουβάρης, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο την διεύθυνση του ΟΔΔΥ, δηλώνει αισιόδοξος ότι ο ΟΔΔΥ θα γίνει στο μέλλον αυτό που ήταν πριν μερικά χρόνια. Στόχος της νέας διεύθυνσης είναι να μειώσει τις δαπάνες και να επιτύχει έναν καλύτερο έλεγχο των εξόδων, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις προσφερόμενες υπηρεσίας.

Πραγματικά είναι κρίμα κάποιος να βλέπει όλα αυτά τα αυτοκίνητα παρατημένα στην αχανή έκταση του ΟΔΔΥ. Πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα.

[Πηγή: Reuters, Dailymail | Thanks for the tip, Μπάμπη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού. Με παράκαμψη θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Kλείνει άμεσα η σήραγγα "Μαλακάσι Α" της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση...

Μείωση 8,5% στις πωλήσεις νέων ΙΧ τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΑΑ, κατά τον Μάρτιο του 2024 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 20.747 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού)...