Τροχαίο δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο που Ρώσος τουρίστες από τη Χαλκιδική, ανατράπηκε. Το δυστύχημα έγινε στο δρόμο Νέων Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καρδίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, τα αίτια, και είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους τριάντα να τραυματιστούν.

Οι Ρώσοι μετέβαιναν με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους. Την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή έβρεχε, ενώ χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου οι τουρίστες να εγκαταλείψουν το λεωφορείο.

Ο τραυματιοφορέας που έφτασε στο σημείο ανέφερε πως εντοπίστηκε ένας 36-χρονος πατέρας που μετά το τροχαίο αν και σοβαρά τραυματισμένος κατάφερε να απεγκλωβίσει από το λεωφορείο την κόρη και τη σύζυγό του και στη συνέχεια κατέληξε.

Οι 30 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρο Τυριακίδη, τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση, χωρίς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν συνολικά εννέα τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι είναι υπό πλήρη έλεγχο. Δύο άτομα υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, με τη μία περίπτωση να είναι σοβαρότερη, με πολλαπλά κατάγματα κι άλλα τραύματα. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης.

[Πηγή: ΣΚΑΙ]