Χθες είδαμε “τόνους video” της Porsche 918 Spyder και τώρα διέρρευσε το προσπέκτους της έκδοσης παραγωγής. Πραγματικά απορώ γιατί η Porsche έχει επιλέξει ότι θα την παρουσιάσει σε έναν χρόνο από σήμερα, στην έκθεση της Φρανφκούρτης τον Σεπτέμβριο του 2013, αφού ήδη έχουμε δει και έχουμε μάθει τα πάντα γι’αυτή. Η 918 θα βγει σε 918 αυτοκίνητα τα οποία ήδη έχουνε πουληθεί με κόστος 645.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ και φόρους) και οι πρώτες παραδώσεις της θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2013.


Από το προσπέκτους βλέπουμε ότι θα είναι διαθέσιμο στα χρώματα της Martini και την Salzburg Racing, ενώ θα υπάρχουν συνολικά 12 εξωτερικά χρώματα με τα Liquid Metal Grey και Liquid Metal Blue να κοστίζουν 50.000 ευρώ! Η targa οροφή θα είναι από γυμνό carbon ενώ υπάρχουν διαθέσιμες 2 ζάντες. Επίσης θα υπάρχει το πακέτο Weissach το οποίο θα περιλαμβάνει ζώνες έξι σημείων, καλύτερα φρένα ενώ θα μειώνει και το βάρος κατά 35 κιλά. Στο εσωτερικό του βλέπουμε ότι διαθέτει μια κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής και διάφορα κουμπιά ελέγχου, ενώ διαθέτει αλουμινένια και carbon διακοσμητικά.

Μηχανικά φορά έναν V8 4.6-λίτρων ο οποίος προέρχεται από το αγωνιστικό Porsche RS Spyder LMP2. Ο κινητήρας αποδίδει 570 άλογα, 50 περισσότερα από όσα αρχικά είχε σχεδιαστεί και σε συνδυασμό με τους 2 ηλεκτροκινητήρες του (3 διέθετε το πρωτότυπο), οι οποίοι είναι τοποθετημένοι ανά ένας σε κάθε άξονα, που αποδίδουν 90 kW (122 άλογα) και 80 kW (109 άλογα), θα αποδίδει συνολικά 770 άλογα. Οι ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 6.8 kWh.

Έχει μέση κατανάλωση μικρότερη από 3 λίτρα/100 χλμ, εκπομπές CO2 περίπου 70 γρ/χλμ, και στεγνό ζυγίζει 1.675 κιλά με το σώμα να ζυγίζει 220 κιλά και έχει αναλογία 2.15 κιλά ανά ίππο, καλύτερη δηλαδή από την Lamborghini Aventador η οποία έχει αναλογία 2.25 κιλών ανά ίππο. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3.1 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 325 χλμ/ώρα, ενώ στο Nurburgring Nordschleife γυρνά σε 7:22 σε 7:14. Αν θέλεις να μάθεις την παραμικρή λεπτομέρεια για το νέο υβριδικό hypercar πρέπει να διαβάσεις αυτό το άρθρο.

[Πηγή: Teamspeed | Thanks for the tip, Μιχάλη]