Ένα ιστορικό Ford Model B, βρέθηκε χθες στο λιμάνι της Ναυπάκτου και αρκετοί ήταν αυτοί που σταμάτησαν να χαζέψουν το ιστορικό μοντέλο της Μπλέ Οβάλ εταιρίας. Ανάμεσα τους και o Κωνσταντίνος του NafsClick που μας έστειλε τις φωτογραφίες.

Για όσους δεν το ξέρουν, το Model B κατασκευαζόταν από το 1932 έως το 1934 και αποτελεί μια βελτιωμένη έκδοση του Model A ενώ αντικαταστάθηκε από το Model 48. Μηχανικά φορά έναν 3,3-λίτρων κινητήρα απόδοσης 50 ίππων, με την Ford να βγάζει στην αγορά και το μοντέλο Model 18, γνωστό και ως Ford V-8, το οποίο είναι σχεδόν ολόιδιο με το Model B και μηχανικά φορά έναν V8 κινητήρα απόδοσης 65 ίππων. Μπορεί το συγκεκριμένο μάλιστα να είναι και το V-8, αφού οι διαφορές με το Model B είναι ελάχιστες και δύσκολα ξεχωρίζει κάποιος τα δύο μοντέλα.

Το Ford Model B και το Model 12, δίπορτα roadster, δίπορτα cabriolet, τετράπορτα phaeton, δίπορτα και τετράπορτα sedans, τετράπορτα “ξύλινα station wagon, δίπορτα Victoria, δίπορτα convertible sedan, Panel, sedan, coupe με πέντε παράθυρα, sport coupe με σταθερό softtop), στην Deluxe Coupe με τρία παράθυρα αλλά και σε pickup.

Οι τιμές τους κυμαίνονταν από τα 495 έως τα 650 δολάρια και συνολικά πουλήθηκαν πάνω από 565.000 αυτοκίνητα. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου αρκετά από αυτά καταστράφηκαν, κάνοντας το σήμερα ένα πολύ συλλεκτικό αυτοκίνητο, που κάποιος για να το κάνει δικό του, θα πρέπει να πληρώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ.

[Πηγή: Nafs Click | Thanks for the tip, Κωνσταντίνε]